Haberler

Armatör Sadıkoğlu'ndan "Cumhuriyetimize Sahip Çıkalım" Çağrısı

.

Ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu, "Cumhuriyetimize sahip çıkalım" çağrısı yaptı.

Sadıkoğlu, gazetelere verdiği ilanda, çocukluk ve gençliğinin Atatürk'ün hayatına ve Türkiye için verdiği mücadeleye hayranlık duyarak geçtiğini belirterek, Atatürk'e bağlılığının her geçen gün perçinlendiğini kaydetti. 1989 yılında çürüğe ayrılarak söküme giden Savarona yatını kendi imkanlarıyla hayata kazandırdığını belirten Sadıkoğlu, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Gemisinin restorasyonu ve müze haline getirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Şehit cenazesi, Anıtkabir'de ağlayan asker, Çanakkale Savaşı'na katılan iki asker ve kara çarşaflı kadınların fotoğraflarının da bulunduğu ilanda, Sadıkoğlu "Bugünkü gidişatımız, hayatlarını bizler için feda edenlere saygısızlıktır. Bir ülke menfaatler için satılamaz. Satanlar sonra bu ülkede yaşayamaz. Meclis Başkanımız 'Yeni güneş doğacaktır' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir güneş doğmuştur. O da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günüdür" dedi.

Sadıkoğlu verdiği ilanda, yapılan yolsuzlukların normalmiş gibi devam ettiğini savunarak, yolsuzluklara son verilmesi durumunda Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı kalmayacağını da belirtti.

"RÜŞVETLER SAĞI TOPLAYAMADI"

Cumhuriyet mitinglerini "gönül yürüyüşü" olarak adlandıran Sadıkoğlu, ilanda şöyle dedi:

"Maalesef partilerin bir araya gelemeyişi, son anda alınan rüşvetler sağı bir arada toplamayadığı için Cumhuriyet bir çok partiye bölünmüştür. Bu Cumhuriyet tektir. Sevgili halkım oylarımızı iyi düşünerek barajı geçemeyeceğini düşündüğümüz bir partiye vererek Cumhuriyet'e layık olmayan bir partiye faydası olmasını sağlamayalım. Ne Başbakanlık ne Bakanlık ne de Milletvekili olarak hiçbir parti ile ilgim yoktur. Yalnızca bir vatandaş olarak düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title