Haberler

Arkas, Akdeniz'e Açıldı

Arkas sailing Team, 17-24 Ekim tarihlerin Malta Kraliyet Yat Kulübü'nün ev sahipliğinde bu yıl 36'ncısı düzenlenen Akdeniz'in en önemli off-shore yelken yarışlarından Rolex Middle Sea Race'te Türkiye'yi temsil edecek.

Arkas sailing Team, 17-24 Ekim tarihlerin Malta Kraliyet Yat Kulübü'nün ev sahipliğinde bu yıl 36'ncısı düzenlenen Akdeniz'in en önemli off-shore yelken yarışlarından Rolex Middle Sea Race'te Türkiye'yi temsil edecek. Tümü Türk yelkencilerden oluşan Arkas ekibi, 22 ülkeden 115 tekne ve 1000'in üzerinde sporcunun mücadele edeceği organizasyonda 12,15 metre boyundaki 'KER 40' teknesiyle yarışacak. Arkaslı yelkenciler, dün lokal suyu tanıtmak için düzenlenen 4 bölümlük kıyı yarışında başarılı bir sınav verdi.

Malta'nın Grand Limanı'ndan başlayıp, Sicilya Adası'nın çevresini dolaştıktan sonra yine Malta'da bitecek 600 millik zorlu yarışa 1 yıldan bu yana hazırlanan Arkas Sailing Team, Serhat Altay, Tolga Yağlı, Onur Tok, Tuğrul Elbirler Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen, Tuğrul Elbirler ve Antrenör Martin Watts'tan oluşuyor. Takımın yarış seyri, akıllı telefonlara 'YB Races' uygulaması indirilerek ya da yarışın resmi internet sitesi 'www.rolexmiddlesearace.com'da yer alan 'Position tracker' bölümünden teknenin adı 'Flying Box'ı seçilerek canlı olarak izlenebilecek.

DENİZLER FATİHİ

Tümü profesyonel yelkencilerden oluşan Arkas Sailing Team'in 2010'da BAYK Kış Trofesi birinciliği, 2011'de BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftası ikinciliği, 2012'de BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. 2014'te BAYK The Marmara Kış Trofesi'nde ve Deniz Kuvvetleri Kupası'nda birinci olan Arkas, 2015'te ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi ile Bosphorus Cup ve Arkas-Milta Marina Cup'ta da birinciliği elde etti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Türkiye Malta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title