Haberler

Arkadaşını Öldürüp, Cesediyle Birlikte 20 Kilometre Yol Gitmiş-Yeniden

KONYA'da dün park halindeki hafif ticari araçta vücudunun 43 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan büfeci Erdal Yıldırım'ı (48), arkadaşı Mahmut Sami T.'nin (24) öldürdüğü ortaya çıktı. Yakalanıp, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mahmut Sami Taş, ifadesinde, birlikte alkol aldığı Yıldırım'dan bir bira daha istediğini, ret yanıtı alınca çıkan tartışma sırasında boğazını kestiğini, ardından da defalarca bıçakladığını söyledi. Taş'ın,öldürdüğü Erdal Yıldırım'ın cesediyle birlikte 20 kilometre yol katettiği de ortaya çıktı.

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Hasköy Sokak'ta dün, park halinde bulunan 42 CVU 90 plakalı hafif ticari araçta hareketsiz halde yatan kişiyi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, vücudunun birçok yerinde bıçak darbesi bulunan kişinin yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Aracın plakası üzerinden yola çıkan polis, ölen kişinin büfe işleten Erdal Yıldırım olduğunu belirledi. Yıldırım'ın cansız bedeni bulunmadan birkaç saat önce, ailesinin Özalkent Polis Merkezi Amirliği'ne kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Kan izlerini takip eden polis, yaklaşık 500 metre ileride kırık bir bıçak parçası buldu.

BARDA YAKALANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Erdal Yıldırım'ın sık görüştüğü kişileri araştırdı. Bu kişiler arasında 22 suçtan kaydı bulunan işsiz Mahmut Sami  Taş'ın, çarşamba günü akşam saatlerinde Yıldırım'ın işlettiği büfeye geldiği saptandı. Polis, bir barda alkol alan Mahmut Sami Taş'ı şüphe üzerine gözaltına aldı.

BOĞAZINI KESİP, DEFALARCA BIÇAKLAMIŞ

?Polise suçunu itiraf eden Mahmut Sami Taş'ın kanlı kıyafetleri ise attığı çöp konteynerinde bulundu.

Mahmut Sami Taş, ifadesinde, çarşamba akşam saatlerinde Erdal Yıldırım ile birlikte aracın içinde alkol aldıklarını söyledi. Taş, "Birlikte alkol aldık. Beni eve bırakacakken ben bir bira daha istedim. O da 'Yok bira, git artık' dedi. Ben de sinirlerime hakim olamadım, belimdeki bıçağı çıkarıp boğazını kestim, kanlar içinde koltuğa yığıldı. Öldüğünü sandım ama çırpınıp bana karşı gelmeye başlayınca bıçağı defalarca sapladım" dedi.

SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDAKİ CESETLE 20 KİLOMETRE GİTMİŞ

Şüphelinin ifadesinde, ölen arkadaşı Yıldırım'ın cesedinin bulunduğu araçla 20 kilometre kaçtığı ortaya çıktı. Zanlı Mahmut Sami Taş, olayı anlatırken şunları söyledi:

"Öldüğünü anlayınca, aracın sürücü koltuğundaki cesedi yan koltuğa taşımak istedim ama yapamadım. Koltuğu geriye ittirip, Erdal Yıldırım'ın cesediyle 20 kilometre uzaktaki Bosna Hersek Mahallesi'ne gittim. Burada bir çeşme bulup kanları yıkamak istedim ama daha çok kan olunca bırakıp kaçtım. Erdal'ın cebindeki 3 bin lira, cep telefonu ve arabanın anahtarını alıp kaçtım. Yoldan geçen taksiciler kıyafetlerim kanlı olunca almadılar."

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mahmut Sami Taş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title