Haberler

Arkadaş Cinayetine 12.5 Yıl Hapis

ANTALYA'da 2005 yılında otomobilinde başından tabancayla vurularak öldürülen Ayhan Kısa'nın (32) katil zanlısı arkadaşı Metin Özalan (39), 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

ANTALYA'da 2005 yılında otomobilinde başından tabancayla vurularak öldürülen Ayhan Kısa'nın (32) katil zanlısı arkadaşı Metin Özalan (39), 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Olay, 29 Temmuz 2005 tarihinde Kepez ilçesi Yenidoğan Mahallesi Vakıf Çiftliği yanında meydana geldi. Ayhan Kısa, otomobilinde başından tabancayla vurulmuş, arkadaşı Metin Özalan ise darbe sonucu başından yaralı halde bulundu. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Ayhan Kısa 1 Ağustos'ta yaşamını yitirdi. Olayda kullanılan tabanca bulunamazken, Metin Özalan ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Faili meçhul kalan cinayetten bir süre sonra Ayhan Kısa'nın eşi Fatma A. (35) ikinci evliliğini yapıp Adana'ya, Metin Özalan ise Hatay'a yerleşti.

CİNAYETİ ÖZEL EKİP ARAŞTIRDI

Cinayetlerin aydınlatılması için çalışma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü, bu amaçla özel bir ekip kurdu. Cinayeti yeniden araştıran özel ekip, Fatma A. ile Metin Özalan arasındaki telefon görüşmelerini inceledi. İkilinin cinayetten sonraki 3 aylık dönemde 100'den fazla görüşme yaptığı tespit edildi. Metin Özalan'ın ifadesi ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın raporları, tanık beyanları arasında çelişkiler de tespit eden polis, 17 Şubat'ta yaptığı eş zamanlı operasyonla Metin Özalan'ı Hatay'da, Fatma A.'yı da Adana'da gözaltına aldı. Antalya'ya getirilen şüphelilerden Metin Özalan çıkarıldığı 'cinayet' suçundan tutuklanırken, Fatma A. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İkili hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanık Metin Özalan avukatıyla yer alırken, Adana'daki Fatma A. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Soruşturma aşaması ve savcılıktaki ifadesinde birlikte içki içerken arkadan gelen birilerinin tabancayla Ayhan Kısa'ya ateş ettiğini, kendisinin de başına vurularak darp edildiği ifadelerinin doğru olmadığını söyleyen Metin Özalan, "Gerçekleri daha ilk gün anlatmalıydım. Ayhan Kısa elindeki silahla iki kez ateş etti. Mermilerden biri yakınlardaki binaya isabet etti. Diğer kurşunu ise kafasına sıktı. Zaten olayın intihar olduğu ortaya konulan raporlarla belirlendi. Çünkü Ayhan Kısa'nın iki elinde de barut izi var. Beraatımı istiyorum" dedi. Fatma A. ise suçsuz olduğunu belirterek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, Fatma A.'nın beraatına karar verirken, Metin Özalan'ı 12 yıl 6 ay hapse mahkum etti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title