Haberler

"Arka Sokaklar" Operasyonu Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da Faaliyet Halindeki Suç Örgütüne Yönelik Yapılan "Arka Sokaklar" Operasyonu Soruşturması Tamamlandı. Hazırlanan İddianameyle 21'i Tutuklu, 28 Sanığın 1.5 Yıl ile Ağırlaştırılmış Müebbete Kadar Değişen Hapis Cezası Alması İsteniyor.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da faaliyet halindeki suç örgütüne yönelik yapılan "Arka Sokaklar" operasyonu soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianameyle 21'i tutuklu, 28 sanığın 1.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası alması isteniyor.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Hadi Ö.'nün kurduğu iddia edilen "Kocaeli Çetesi" adındaki çıkar amaçlı suç örgütünün lider kadrosunda yer alan İsmail H.'nin (43), 2006 yılı Ocak ayında Kandıra F Tipi Cezaevi'nden tahliye olduğu ifade edildi. İsmail H.'nin cezaevinden çıktıktan sonra Mehmet Hadi Ö.'nün grubundan ayrılarak liderliğini kendisinin yaptığı yeni bir oluşum içersine girdiğinin anlatıldığı iddianamede, bu çetenin İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da faaliyet gösterdiği belirtildi.

İddianamede, 16 Mayıs 2007 tarihinde Gebze'nin Tavşanlı köyündeki yol meselesi yüzünden "Kürt Fevzi" lakaplı Ahmet Fevzi A.'nın, 34 UL 1448 plakalı BMW otomobilinin silahla taranması sonucu öldürüldüğü anlatılırken, cinayetin işlenmesinin ardından çete lideri İsmail H.'nin, sanıklardan Ünal K.'ye, "Seni seviyorum" şeklinde şifreli mesaj gönderdiği ifade edildi. Savcı Altınışık tarafından hazırlanan iddianamede, tetikçi olan sanıklardan Vedat Ö.'nün kendisine vaat edilen parayı alamadığı için çete lideri İsmail H. ile görüşmeye çalıştığı ve tetikçinin suç aleti olan silahı denize attığının telefon görüşmelerinde yer aldığı, çete liderinin akrabası olan "Change" lakaplı İsmail H.'nin öldürülen Ahmet Fevzi A.'nın cenazesine katıldığını ve cenaze töreninin kendileri için iyi geçtiğini anlattığını gösteren telefon görüşmelerine de yer verildi.

Emekli ikramiyesiyle 80 bin YTL'ye İzmit-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı yapan firmadan hat satın alan Mahmut C.'nin, çete üyeleri tarafından ölümle tehdit edildiği ve bu hatta ait karayolu taşıma belgesinin sahte olması nedeniyle iptal edilmesine rağmen bu alacağından vazgeçtiğine dair belge imzalattırıldığı belirtildi. "Verilen sahte çek ve senetlerin geri alınmak suretiyle yağmalanması, hırsızlık suçu verilerek yağma, zorla belge imzalatmanın da aralarında bulunduğu" çeşitli eylemlere yer verilen iddianamede, lider İsmail H.'ye ait olan 1 adet ruhsatsız uzun namlulu suikast silahının da ele geçirildiği ifade edildi.

Lider İsmail H. hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezası talep edilirken, iddianamede ayrıca İsmali H.'nin "suç işlemek için örgüt kurmak ve liderliğini yapmak", "tasarlayarak adam öldürme", "tehdit", "özel belgede sahtecilik", "ruhsatsız silah bulundurmak", "yağma" suçlarından da 74 yıl ila 150 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. Suç örgütü liderinin akrabası olan İsmail H.'nin de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında, "tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme" ve "tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği belirtilen iddianamede, diğer 20 sanık için "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak", "adam öldürmeye yardım etmek", "tehdit", "yağma" suçlarından 1.5 yıl ila 132.5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

(YM-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title