Haberler

Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter : "İstanbul Başkonsolosluğu'nun Yıllar Sonra...

Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter,1910 yılından 1967 yılına kadar hizmet veren Arjantin İstanbul Başkonsolosluğu'nun yıllar sonra İstanbul'da yeniden açılmasıyla Arjantin -Türkiye ilişkilerinde önemli bir ivmenin yaratıldığı söyledi.

Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter,1910 yılından 1967 yılına kadar hizmet veren Arjantin İstanbul Başkonsolosluğu'nun yıllar sonra İstanbul'da yeniden açılmasıyla Arjantin - Türkiye ilişkilerinde önemli bir ivmenin yaratıldığı söyledi. 2012 yılı sonunda İstanbul'da açılan Başkonsolosluk'un, iki ülke arasındaki ilişkileri ve karşılıklı ticareti geliştirmek üzere çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade eden Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter, "Arjantin'in İstanbul'a yeniden Başkonsolosluk açması, Türkiye ile olan karşılıklı ticarete büyük önem verdiğini kanıtlıyor" dedi.

Türk firmaları için Arjantin'le ticaret yapmanın Güney Amerika ülkeleri dahil olmak üzere 270 milyon tüketiciye ulaşmak anlamına geldiğini belirten Başkonsolos Pfirter, açıklamasında Türk ve Arjantinli iş adamlarının iletişiminin artmasının iki ülke arasındaki ticaretin üst noktalara taşınması konusunda önemli bir işlev gördüğünü belirterek,son yıllarda Türkiye'deki Arjantinli turist sayısında önemli bir artış olduğuna ve bu artışın Türk tursitlerin Arjantin'i ziyareti için de geçerli olduğuna dikkat çekti. Başkonsolos Ernesto Pfirter, Türk Hava Yolları'nın yakın zamanda rotasına eklediği İstanbul - Buenos Aires uçuşlarının bu artışa önemli bir katkı sağladığını belirtti. Arjantin Turizm Bakanı'nın Türk Hava Yolları yetkilileriyle yakın zamanda İstanbul'da birkaç kez bir araya geldiğini sözlerine ekleyen Başkonsolos Pfirter, "Bu önemli işbirliğini derinleştirmek sanıyorum iki ülke için de oldukça faydalı olacaktır" derken ikili ilişkiler anlamında bir diğer önemli adımın ise 2014 yılında Arjantin'den çeşitli sektörlerden temsilcilerin yer alacağı bir delegasyonun İstanbul'u ziyaret etmesi olacağını söyledi.

-DENGELİ DIŞ TİCARET-

Arjantin'in Türkiye'ye sattığı ürünler arasında öncelikli olarak gıda sektörü gelirken, Türkiye ise Arjantin'e otomobil ve otomobil yedek parçası ile sanayi sektöründen ihracat gerçekleştiriyor.2012 yılı verilerine göre iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin dengede seyrettiği gözlenirken 2013 yılı 0cak - Kasım verileri Arjantin'in Türkiye ihracatında bir artış olduğunu gösteriyor. 2012 yılında Arjantin'in Türkiye'ye ihracatı 300 milyon dolar, Türkiye'den ithalatı ise 301 milyon dolar olarak gerçekleşti.2013 yılı Ocak - Kasım ayları baz alındığında ise; Arjantin Türkiye'ye 378 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Türkiye ise Arjantin'e 267 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Arjantin İstanbul Başkonsolosluğu ekonomik, ticari ve kültürel faaliyetler konusunda birçok kurumla işbirliği yaparak iki ülke arasındaki ilişkilerin çok yönlü geliştirilmesine yönelik bir dizi yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu amaçla başlıca yiyecek - içecek, bioteknoloji, yenilenebilir enerji, yazılım - bilişim hizmetleri, yaratıcı endüstriler, şarap endüstrisi, otomotiv endüstrisi gibi alanlarda yeni yatırım fırsatlarının geliştirilmesine çalışılıyor ve bu alanda DEİK, TUSKON, İTO, İSO gibi iş dünyasının öned gelen kurumlarıyla iş birliği yapılıyor.

-KÜLTÜREL İLİŞKİLER-

Bu arada Başkonsolosluğun kültürel ve akademik takviminde, üniversitelerden festivallere, bienal'den fuarlara, sinema günlerine kadar kapsamlı çalışmalar da bulunuyor. Başkonsolosluğun şimdiye kadar gerçekleştirdiği aktiviteler arasında "33. İstanbul Film Festivali' ve "13.İstanbul Bienali' için yapılan davetin ardından Arjantinli bir çok sanatçının İstanbul'a gelmesi de yer alıyor. Başkonsolosluk Pera Müzesi işbirliğiyle "ARJANTİN: Latin Amerika'dan Öyküler" adlı sinema günleri etkinliğini gerçekleştirecek.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türk Hava Yolları Güney Amerika Arjantin Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title