Haberler

Arjantin'de "Kirli Savaş" Dönemi Polis Şefi Etchecolatz'a Ev Hapsi

Arjantin'de mahkeme, 1976-1983 yılları arasındaki askeri diktatörlük (kirli savaş) döneminin ilk yıllarında başkent Buenos Aires'te polis şefi olarak göre yapan Miguel Etchecolatz'ın hapis cezasını ev hapsine çevirdi.

Arjantin'de mahkeme, 1976-1983 yılları arasındaki askeri diktatörlük (kirli savaş) döneminin ilk yıllarında başkent Buenos Aires'te polis şefi olarak göre yapan Miguel Etchecolatz'ın hapis cezasını ev hapsine çevirdi.

BBC'nin haberine göre, mahkeme, 1976-1977 yıllarında Buenos Aires'te polis şefi olan ve "insanlığa karşı suç işlemekten" ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Etchecolatz'in cezasını ev hapsine çevirdi.

Haberde, 88 yaşındaki Etchecolatz'ın cezasının sağlık durumu nedeniyle ev hapsine çevrildiği ve eşinin kendisinin bakımını üstlenmesine izin verildiği ifade edildi.

Etchecolatz'ın, Mar de la Plata kentindeki evinde elektronik izleme cihazıyla takip edileceği kaydedildi.

Eski polis şefinin cezasının ev hapsine çevrilmesine tepki gösteren ülkedeki bazı insan hakları aktivistleri, sokak protestoları çağrısı yaptı.

Görevi sırasında, çok sayıda işkence, zorla kaybetme ve ölümün yaşandığı 21 tutuklama merkezinden sorumlu olan Etchecolatz, askeri cunta yönetimi sırasında siyasi rakiplerini öldürdüğünü kabul etmiş ancak kaç kişiyi öldürdüğünü açıklamamıştı.

Etchecolatz, Uruguaylı iki militanın bebeğini kaçırmaktan da suçlu bulunmuştu.

Arjantin hükümetince, "Kirli Savaş" olarak adlandırılan diktatörlük döneminde karşıt görüşlü 13 bin kişinin kaybolduğu ya da öldürüldüğü tahmin ediliyor. İnsan hakları örgütleri ise bu sayının 30 binden fazla olduğunu savunuyor

Söz konusu dönemde askeri dikta rejimi, ölüm kamplarında Nazi dönemini hatırlatan yöntemlerle organize cinayetler işlediği, vücutlarına sinir sistemini etkileyen sedatif enjekte edilen birçok muhalifin canlı canlı Güney Atlantik'in dondurucu sularına atıldığı ileri sürülüyor. Muhaliflerin hapisteyken dünyaya gelen ve askeri dikta tarafından ellerinden alınan çocukların izlerini süren Mayıs Meydanı Anneleri'nin de adalet arayışı sürüyor.

Arjantin Yüksek Mahkemesi 2005'te, cunta dönemindeki birçok yetkili için yargı yolunu açmış, Etchecolatz, 2006'da ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Buenos Aires Arjantin Miguel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title