Haberler

Arjantin'de bir günde 134 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edildi

Güncelleme:

BUENOS Arjantin'de bir günde 134 binden fazla kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla, salgının başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti.

BUENOS Arjantin'de bir günde 134 binden fazla kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla, salgının başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 52 kişi hayatını kaybetti, yapılan 201 bin 585 testin 134 bin 439'u pozitif çıktı.

Ülkede virüs kaynaklı ölü sayısı 117 bin 595'e, toplam vaka sayısı 6 milyon 533 bin 635'e, iyileşenlerin sayısı da 5 milyon 654 bin 746'ya yükseldi.

Nüfusu 45 milyonu aşan Arjantin'de uygulanan aşı miktarı 80 milyon dozu aşarken, bunların 38,7 milyonu ilk, 33,5 milyonu ikinci, yaklaşık 7,8 milyonu da hatırlatma dozu olarak kayda geçti.

Arjantin'de son haftalarda günlük Kovid-19 vakaları en yüksek seviyelerde seyrediyor.

Sağlık Bakanı Carla Vizzotti, daha önce yaptığı açıklamada ülkede hızla yaşanan vaka artışlarına ilişkin Omicron varyantının kuluçka süresinin azlığına dikkati çekmiş ve vakaların hızlı bir şekilde azalmaya başlamasının beklendiğini duyurmuştu.

Yakın temaslılara yeni karantina önerisi

Arjantin Sağlık Bakanı Vizzotti, 3 doz Kovid-19 aşısı olan ve semptom göstermeyen yakın temaslı kişilerin karantina uygulamasına gerek olmadığını söyledi.

Vizzotti, daha önce Kovid-19'u atlatan ve bir veya iki doz aşı yaptıran yakın temaslı kişilerin daha hafif bir karantina ile 3 ila 5'inci günler arasında test yaptırması gerektiğini belirtti.

Bu tavsiyelerin ülkedeki eyaletlerin sağlık bakanlarının oluşturduğu Federal Sağlık Konseyinde kararlaştırıldığını aktaran Vizzotti, bunların uygulanma kararının yerel yöneticiler tarafından alınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Arjantin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title