Haberler

Arınç: "Türkiye, Terörün Her Türlüsüne Karşı"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin, Başta Uluslararası Terörizm Olmak Üzere Terörün Her Türlüsüne Karşı Olduğunu ve Bununla Mücadele Ettiğini Söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin, başta uluslararası terörizm olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve bununla mücadele ettiğini söyledi.

Arınç, Umman gezisinin ikinci gününde resmi temaslarına, Şura Meclisi Başkanı Sheikh Abdullah Bin Ali Al Qatabi ile görüşerek başladı.

Türkiye'nin tarih ve medeniyetler ülkesi olduğunu söyleyen Qatabi, iki ülkenin bu noktada birleştiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin tarihi konumunun, İslam'ı, Avrupa dünyasına bağlayan bir köprü niteliği taşıdığını kaydetti.

İslam'ın, "barış, eşitlik ve kardeşlik" dini olduğunu belirten Qatabi, İslam'ın terör ve çatışma dini olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Arınç, iki ülkenin de aynı inancın üyesi olduğunu ifade etti.

Bölgede çok önemli konular bulunduğunu, barışın gittikçe zedelendiğini söyleyen Arınç, Irak ve Filistin'deki çatışmaların kendilerini üzdüğünü belirtti. Arınç, bölgede barışın sağlanması için Umman ile dış politikada da işbirliği yapılması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin, başta uluslararası terörizm olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve bununla mücadele ettiğini kaydeden Arınç, Türkiye'nin Müslüman kimliği ile Avrupa ve diğer ülkelerle ilişkilerde bulunduğunu söyledi. Arınç, "Terörün insanlık suçu olduğunu bilerek mücadele etmeliyiz ve ediyoruz. Bu, bölge ve dünya barışı için gereklidir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title