Haberler

Arınç: "Türkiye Gerginliklerle Hiçbir Yere Gelemez"

Manisa'nın Soma ilçesine çeşitli açılışlara katılmak üzere gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin gerginliklerle hiçbir yere gelemeyeceğini belirterek, "Asmakla, kesmekle, korkutmakla siyaset meydanını doldurmasınlar" dedi.

TBMM Başkanı Arınç, Soma'da belediye tarafından bir yılda yaptırılan 200 araç kapasiteli 12 dükkanı bulunan çok katlı otopark ve Soma Elektrik Üretim Ticaret A.Ş. (SEAŞ) Termik Santrali 1. ve 2. ünitelere yapılan elektro filtre açılışına katıldı. Burada halka hitap eden TBMM Başkanı Arınç, Türkiye'nin gerginliklerle hiçbir yere gelemeyeceğini söyledi. Bir kardeş kavgası yaşamak istemediklerini ifade eden Arınç, "Bağırarak çağırarak hiçbir zaman yol alamayız. Kardeş kavgasını geçtiğimiz yıllarda ne kadar

büyük bir acıyla hepimiz yaşadık biliyorsunuz. Tekrar kardeş kavgasını, birbirimizle çekişmeyi, birbirimizin gözüne göz dikmeyi istemiyoruz. 70 milyonu sevgiyle kucaklayarak bir hükümet, bir iktidar ancak hizmet yapar, ancak üretim yapar, ancak insanların mutluluğu için çalışır. Bizimde vazifemiz bunu yapmaktır. Kim bunu yaparsa ona destek olmaktır, onunla birlikte olmaktır. Dolayısıyla bu seçimlerde bundan sonraki seçimlerin bir gayesi olacaktır. İdeolojik kavgalar yapmayacağız. Birbirimizi silahla,

urganla, idamlık iplerle korkutmayacağız. Sevgiyle kucaklayacağız. Asmanın kesmenin zamanı geçti. Tabancanın topun zamanı geçti, her iktidar her siyasi parti demokrasi içerisinde insan haklarını ön plana alacak sadece insana hizmet edecek" dedi.

Siyasi partilerin iktidara geldikleri vakit mevcut hükümetten farklı olarak yapacakları icraatları anlatması gerektiğini savunan Arınç, "Ben 40 km yol yapmışsam karşıdaki rakip partinin söyleyeceği ben 50 km yapacağım olmalı. Ben 4 okul yaptıysam karşımdaki bana ben 14 okul yapacağım demeli. Bunu söyleyen insanın, bunu söyleyen partinin ve liderinin elini öperiz, bunu söyleyen ile yarışmaya hazırız. Asmakla kesmekle korkutmakla siyaset meydanını doldurmasınlar. Laiklik hepimiz için, Cumhuriyet hepimiz

için, Atatürk hepimiz için en büyük değer bunlardan dolayı kimsenin eksik tarafı yok. Bir siyasi partinin seçim meydanına gidip oy istemesi için Cumhuriyeti, laikliği, Atatürk'ü parsa toplayıcı bir araç olarak görmesin. Onlar her türlü siyasetin üstündeki değerlerdir. Onlarla oy toplamaya kimsenin ihtiyacı yok. Oy toplamak için tek bir yol var 'ey millet ben sana daha çok hizmet edeceğim, senin için daha güzel hastane, daha güzel okul, çocuklarına iş imkanı en güzel yol, en büyük enerji merkezleri' demeli.

Bunu söyleyen var dikkat edin onu söyleyenle hep beraber olalım. Kim olduğunu birbirinizin kulağına söyleyin" diye konuştu.

SEAŞ Genel Müdürlüğü termik santralin 1. ve 2. ünitelerin açılış töreninde konuşan Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Sefer Bütün ise, 1. ve 2. ünitelerin kül tutucu filtrelerinin tamamlandığını belirterek, diğer ünitelerin de bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını 2008 yılında da tamamlanacağını söyledi. Bütün, Soma Termik Santrali'nin kükürt gazı arıtma tesislerinin de 4 yıl içinde yapılacağını belirtti.

Soma'daki açılışlara TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün ile birlikte sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

(HU-EY-YK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title