Haberler

Arınç, TRT El Türkiye'nin Açılışında Konuştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT El Türkiye Kanalını Hazırlamakla Çok İyi Bir İş Yaptıklarını Düşündüklerini Belirterek, 'Aynı Coğrafyanın, Kültürü Aynı, Tarihi Aynı, İnancı Aynı İnsanları Olarak, Birbirimize Artık TRT'nin Bir Kanalından da Ulaşabileceğiz' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT El Türkiye kanalını hazırlamakla çok iyi bir iş yaptıklarını düşündüklerini belirterek, ''Aynı coğrafyanın, kültürü aynı, tarihi aynı, inancı aynı insanları olarak, birbirimize artık TRT'nin bir kanalından da ulaşabileceğiz'' dedi.

Arınç, Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen, Arapça yayın yapacak TRT El Türkiye kanalının açılış töreninde yaptığı konuşmada, TRT'nin en iddialı, üzerinde en özenle çalıştığı Arapça kanalının bu akşam açıldığını hatırlatarak, çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

TRT'nin son 2 yıldır büyük atılımlar içinde bulunduğunu ve pek çok kanallar açtığını hatırlatan Arınç, bu kanallarla TRT'nin sadece Türkiye'ye ya da bölgesine değil bütün dünyaya ulaşma çabası içinde bulunduğunu kaydetti.

Üzerinde hemen hemen 1 yıldır hassasiyetle çalışılan TRT El Türkiye kanalının da bu akşam açıldığını ifade eden Arınç, bu kanalı bir aile kanalı olarak planladıklarını vurgulayarak, 300 milyondan fazla bir nüfusa 3 uydu üzerinden bu kanal aracılığıyla ulaşılacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title