Haberler

Arınç'tan AB Sitemi

Arınç: Ülkemizin Özelliklerinin Garipsenmesini Doğru Bulmuyoruz

- DEĞİŞİM LİDERLERİ ZİRVESİ ARINÇ'IN KONUŞMASIYLA SONA ERDİ

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

" Türkiye AB'ye de üye olarak dünya barışına katkı sağlamak iddiasındadır. Bölgesinin parlayan yıldızı olarak Türkiye bu özellikleri ve sahip olduğu imkanlarla AB üzerindeki gölgeleri dağıtacak tek ülkedir."

"Türkiye demokratik , laik , sosyal bir hukuk devletidir. Bu değerler bizim ülkemizde çatışan değerler değildir. Türkiye?nin gücüne güç katmaktadır. Ülkemizin bu özelliklerinin garipsenmesini doğru bulmuyoruz. "

İstanbul Kongre Merkezi'nden düzenlenen 'Değişim Liderleri Zirvesi' sona erdi. Zirvenin kapanış konuşmasını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

"TEK GAYEMİZ İNSANLARIN KATILIMCI VE PAYLAŞIMCI BİR ÜLKEDE YAŞAMASIDIR"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, zirvenin önemli bilgi edinilmesinde yarar sağladığını kaydederek, ümitlerinin Değişim Liderleri Zirvesinin sürekli hale getirilmesi olduğunu kaydetti. Arınç, "Değişim Liderleri Zirvesi dünyanın ve bölgemizin sorunlarına dikkat çektiği gibi dünyanın benzer sorunlarıyla birlikte bunları değerlendirme imkanı sunmaktadır. Rotamız demokrasinin çıtasını yükseltmek, insan hak ve özgürlüklerinin temininde bütün engelleri bertaraf etmektir. Tek gayemiz insanların katılımcı ve paylaşımcı bir ülkede yaşamasıdır. Kendi tecrübemizi herkesle paylaşmaktır. Bizler kendimiz için istediğimizi dostlarımız için de istiyoruz. Adaleti hakkaniyeti barışı demokrasiyi sadece kendimiz için değil bütün insanlık için istiyoruz. " dedi.

"ÜLKEMİZİN BU ÖZELLİKLERİNİN GARİPSENMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç " Türkiye demokratik , laik , sosyal bir hukuk devletidir.Bu değerler bizim ülkemizde çatışan değerler değildir Türkiye?nin gücüne güç katmaktadır. Ülkemizin bu özelliklerinin garipsenmesini doğru bulmuyoruz Türkiye AB ?ye de üye olarak dünya barışına katkı sağlamak iddiasındadır. Bölgesinin parlayan yıldızı olarak Türkiye bu özellikleri ve sahip olduğu imkanlarla AB üzerindeki gölgeleri dağıtacak tek ülkedir.ö şeklinde konuştu. Arınç, Ortadoğu?daki lidelerlere de bir mesaj göndererek, ?Yıllarca ülkelerini demir yumrukla yöneten liderler halkların değişim talebi karşısında aciz durumda kalmıştır. Dost ve kardeş ülkelerde yaşayanların kendi halkına karşı şiddet göstermemesi gerekir ? dedi. Ardından Arınç ve zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenler birlikjte bir aile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title