Haberler

Arınç'tan 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Eleştirisi "Başbakan Yardımcısı Arınç Fakülte Temeli Attı" Haberine Ek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği'nin '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle düzenlediği programa katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği'nin '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle düzenlediği programa katıldı.

Son 7 yıldır Milli Eğitim bütçesinin Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesinden daha çok olduğuna vurgu yapan Bülent Arınç, 2003'den itibaren 315 bin öğretmenin hükümetleri döneminde göreve başladığını söyledi. Türkiye nüfusunun yarısının 35 altında ve bunun yarısının da ilköğretim, ortaöğretim, lise çağında gençlerden oluştuğuna değinen Arınç, Avrupa yaşlanırken Türkiye genç nüfusunun dikkat çektiğini anlattı.

Türkiye'de toplam öğretmen sayısının 1 milyon olduğunu ve bu kadar öğretmen varken sorunlar yaşanabileceğini dile getiren Bülent Arınç, kesintisiz mecburi 8 yıllık eğitime ilişkin ise şunları söyledi, 'Son 96-97 yılında çıkartılan kesintisiz 8 yıllık eğitim içerisinde öğrencilerimizin pek çok sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla eğitim sistemimizin öğrencilerimizin zeka ve kabiliyetlerine, yönelimlerine, meslek liselerimizin ve teknik liselerimizin de Türkiye'nin kalkınmasındaki taşıdığı önemi dikkate alarak, mesleki ve teknik eğitim alanında çocuklarımızı iyi bir iş sahibi yapacak eğitime yönelmeliyiz. Onları bir sınıfa hapsederek kabiliyetlerini dikkate almadan sadece yetiştiriyoruz düşüncesinin Türkiye'de son 10-15 yıl içerisinde nelere mal olduğunu hepimiz gördük. Ekonomisi kalkınan, ihracatı artan, sanayisi güçlü, büyüme hızı artı 10'ları bulan bir Türkiye var. Ara eleman, teknik eleman bulmakta meslek kazanmış eleman bulmakta zorlanmaktayız. Çünkü okullar imam hatip meslek liseleri bahanesiyle meslek liseleri olarak bir dönem gözden çıkarıldı, kaynağı kurutuldu. O çocuklarımız sadece belli bir sınıfta belli bir zamanı geçirmekle karşı karşıya kaldılar. Her şey uygulamalarla faydalı veya zararlı olduğu görünebilir. Uygulamada eksiklikler de ortaya çıkabilir. Bunları da bundan sonra daha çok dikkate alacağımızın bilinmesini istiyorum. Bunlar teknik konular.ö

AĞABEYİ KONUŞMASINI ÇEKTİ

Törende Bülent Arınç konuşmasını yaparken ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ise cep telefonu ile Bülent Arınç'ın konuşmasını tamamını kaydetti. 5 yıldızlı otelin salonunda dışarıdan gelen kediler dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title