Haberler

Arınç: "Siyasetçinin Hesap Vereceği Yer Sandıktır"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Siyasetçinin Yaptıkları Karşısında Hesap Vereceği Yerin Sandık Olduğunu Dile Getirerek, "Siyasetçiler Başka Türlü Terbiye Edilemez. 4-5 Yılda Bir Halkın Önüne Gider, Hesabını Verir. Biz Seçimle-sandıkla Geldik, Seçimle-sandıkla Gitmenin, Demokrasinin Temel Kuralı Olduğuna İnanıyoruz" Dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, siyasetçinin yaptıkları karşısında hesap vereceği yerin sandık olduğunu dile getirerek, "Siyasetçiler başka türlü terbiye edilemez. 4-5 yılda bir halkın önüne gider, hesabını verir. Biz seçimle-sandıkla geldik, seçimle-sandıkla gitmenin, demokrasinin temel kuralı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde vatandaşlara hitap eden Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "yeni cumhurbaşkanı seçilemediği için görev süresi dolmuş olmasına rağmen görevine devam ettiğine" işaret ederek, şöyle devam etti:

"Peki ne zamana kadar devam edecek? Belirsizlik vardır. O belirsizliği aşmak için Anayasa değişikliği teklifi getirdik. Cumhurbaşkanının kararı imzalar veya imzalamaz, ama biz Meclis olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak, ister halk oyuyla, ister Parlamento'nun yeniden teşekkül etmesiyle... Bu seçim mutlaka yapılacaktır.''

"Halkın vereceği karara saygı duyuyoruz ve herkesin saygı duymasını istiyoruz" diyen Arınç, şunları kaydetti: "Siyasetçiler, gerilimlerden medet ummamalıdır, (öcü geliyor) diyerek insanları korkutmamalıdır. İnsanların inançlarına, geleneklerine, örf ve adetlerini saygı duymalıdır, milletin arasında ayrımcılık yapmamalıdır, 'açıktı kapalıydı, kısaydı uzundu, ordandı burdandı, şucuydu bucuydu' diyerek ayrımcılık yapmamalıdır. Biz yapmadık, yapmayacağız''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title