Haberler

Arınç Papa 16. Benediktus Hakkındaki Soruları Yanıtladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Dolmabahçe Sarayı'nda Düzenlenen "150 Yılında Dolmabahçe Sarayı Uluslararası Sempozyumu"na Katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Dolmabahçe Sarayı`nda düzenlenen ¨150 Yılında Dolmabahçe Sarayı Uluslararası Sempozyumu¨na katıldı.

Arınç, sempozyum çıkışında gazetecilerin Papa ziyareti ile ilgili sorularını yanıtladı. Papa`ya yönelik yapılan protestolara üzüldüğünü dile getiren Arınç, ziyaret sırasında Başbakan ve yetkililerin yurtdışında bulunmalarına ilişkin, ¨Kendisi ile arzu edilen düzeyde, protokolün elverdiği düzeyde görüşmeler konuşmalar yapılmalıdır¨ dedi. ¨Katolik dünyasının ruhani lideri ve bir devletin başkanı¨ sıfatı nedeniyle Papa`nın Türkiye ziyaretini önemli bulduğunu belirten Bülent Arınç, Papa`nın islam dünyasını inciten sözlerini de hatırlatarak, ¨Bu konuşmasını eleştirdik ve doğru olmadığını söyledik. Papa`nın da bu konuşması sebebiyle yanlış anlaşıldığını, kendi fikirlerini ifade etmediğini, geçmişte söylenen bazı sözleri tekrarladığını ifade etmişti. Bence çok açık bir özür dileme olmasa da bu açıklamaların bizleri tatmin ettiğini ifade etmeliyim¨ diye konuştu.

¨PAPA MECLİSİ DE ZİYARET ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR¨

Üç ay önce Vatikan Büyükelçisi`nin kendisini TBMM`de ziyaret ettiğini bildiren Arınç, ¨Vatikan Büyükelçisi Papa`nın Meclis`i de ziyaret etmeyi düşündüğünü, Genel Kurul`da milletvekillerine hitap etmesinin mümkün olup olmadığını sormuştu. Ben de Meclis`te böyle bir gelenek olmadığını, ancak Danışma Kurulu`nun vereceği kararla parlamento başkanlarının ve çok kısıtlı devlet başkanlarının konuşma yaptığını söylemiştim. Ancak parlamentoyu ziyaret ederse kendileriyle görüşmekten mutlu olacağımı ve belki milletvekillerine bir selamlama yapılabileceğini ifade etmiştim. Şimdi görüyorum ki Meclis ziyareti Papa`nın ziyaret programından çıkarılmıştır ve bundan dolayı herhangi bir şey söylemek durumunda değilim. Ancak Papa parlamentoyu ziyaret etseydi, milletimiz ve parlamentomuz adına bir konuşma

yapar ve düşüncelerimi, halkımızın hissiyatını kendilerine ifade ederdim¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title