Haberler

Arınç Muhalefete Çattı

Güncelleme:

AK Parti Manisa 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç muhalefete çattı.

Ak Parti Manisa 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç muhalefete çattı. Kendinden önce uzun konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye gönderme yaptı. Teravih namazını uzatan hoca yüzünden caminin boşalmasını örnek veren Arınç, "Tanrıverdi de sanki salonu boşalttı" dedikten sonra fıkrayı anlattı. Son kez seçildiğini ifade eden Arınç, siyaseti bırakıp il il dolaşacağını belirtti.

BAYBATUR GÜVEN TAZELEDİ

YEREL SEÇİMİN ÖNE ÇEKİLME SİNYALİ VERDİ

Milletvekilleri adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, 2014 yılı Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlerin mecliste grubu bulunan diğer partilerden teklif gelmesi halinde yapılacak anayasa değişikliğiyle öne çekilebileceğini belirtti. AK Parti'li Tanrıverdi, "Meclis'te grubu bulunan partiler teklif getirirlerse bilsinler ki AK Parti bu noktada kesinlikle seçimden kaçmaz" dedi. Tanrıverdi, yerel seçimlere, Manisa'nın yapılacak yasal düzenlemeyle büyükşehir olarak gireceğini ifade etti. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla kış aylarında seçim yapılmaması yönünde görüşler ortaya konulduğunu hatırlatan Tanrıverdi, "AK Parti ile Türkiye'de artık seçimler zamanında yapılıyor. Yerel seçimler de anayasa gereği 5 yılda bir yapılıyor. Ancak anayasa değişikliği yapılırsa o zaman seçimi öne almak mümkündür. Bu çerçevede kimi muhalefet partileri, kimi sivil toplum kuruluşları, 29 Mart 2009 seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştüğünde 'kışın seçim yapılmamalı, bu şartlar böylesi sorunlar ortaya çıkarıyor, hiç değilse sonbaharda seçimler yapılmalı' ifadelerinde bulunmuşlardı. Bu noktada bu olumsuzlukları dikkate alarak, Meclis'te grubu bulunan partiler teklif getirirlerse bilsinler ki AK Parti bu noktada kesinlikle seçimden kaçmaz, 'Böyle bir düşünceniz varsa gelin birlikte yapalım' der. Bunun dışında AK Parti olarak gündemimizde yerel seçimlerin öne alınması diye bir düşünce söz konusu değildir" dedi.

ARINÇ: "19 MAYIS BAYRAM TADINDA KUTLANDI"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl farklı kutlandığını kaydedip, "Bazıları için bu şaşırtıcı olabilir. Eski alışkanlıklarını terk etmedikleri, terk etmeye niyetleri olmadığı için bu kutlamalardan haz almamış olabilirler ama Türkiye ilk defa bayramı bayram tadında, olması gerektiği şekilde kutluyor. Bu yıl farklı kutlamalarla halkımızın ve gençlerimizin her alanda büyük coşku yaşadıkları, daha sivil, gençliğe yönelik, sporu ön plana çıkartan bir bayram yaşadık. Bu hükümetimizin başarısının bir örneğidir. 19 Mayıs da 23 Nisan da 29 Ekim de bizimdir, bizim en büyük iftihar kaynaklarımızdır. Hem milli bayramlarımızı hem dini bayramlarımızı her zamankinden coşkulu, halkın katılımıyla yapmak hükümet olarak görevimizdir. İlk defa yapılan kutlamalar Türkiye'de büyük anlayışla sevgiyle karşılandı. İnşallah bundan sonra yapılacak kutlamalar da aynı şekilde cereyan edecektir" diye konuştu.

ARINÇ TANRIVERDİYE TAKILDI

ARINÇ: MANİSA'YI UYARMIŞTIM

Seçimlerden önce Manisalıları uyardığını belirten Arınç, "AK Parti'nin hizmetleri devam etsin ama Manisa'ya kavga gelmesin demiştim. Görüyorum ve üzülüyorum ki Manisa'ya huzursuzluk ve kavga gelmiştir. Bu bazen belediye binasını basmaktan bazen kendi yandaşlarını dükkanında tokatlamaktan başka hesaplarla birbirlerinin hesabını görmekten geçiyordu. Ama bizi kötüleyenler Manisa'ya hizmet, dostluk ve arkadaşlık getiremediler. Manisa'da ne belediye ne belediyenin partisi ne de onun taraftarları kendi içinde barışık değil ki Manisa'ya huzur gelsin. Artık Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yoluna devam edecek" dedi.

SİYASETİ BIRAKACAĞINI SÖYLEDİ

Seçimlerde Bursa'dan aday gösterilmesi üzerine hakkında kullanılan ithamlar nedeniyle üzüldüğünü dile getiren Arınç, "Dediler ki, 'Bu adam Manisa'da çok başarısız oldu. Mahalli seçimleri kaybetti, referandumda da hayır oyları üç beş fazla çıktı. Onun için aldılar bunu Bursa'ya gönderdiler,' Bu terbiyesizlikti, söylenecek bir şey değildi. Ama bunu yapanlar bunu konuşanlar o zamanki bulundukları konumda değiller. Tepe taklak olup gittiler. Bursa'yı değil Diyarbakır'ı gösterseler hiç tereddüt etmez vazifemi yapmak için giderim. 19 yaşında başladım bu işe 35 yıldır bunun içerisindeyim. Manisa'da yüzde 3,5 oy alırken de ben siyasetin içerisindeydim. Yüzde 7 aldığımızda da siyasetteydim. Oyumu 2'den üçe artırdığımızda yüzde elli arttırdık diye sevinen de bendim. Biz hizmet için buradayız. İnanıyorum ki bu parti on kez iktidara gelir. Ben ve Tenriverdi son kez seçildik. Tanrıverdi'nin önü açık. Ama ben siyetseti bırakıp bir ay Manisa'da, bir ay Bursa'da, bir ay Ankara'da vakit geçireceğim" dedi.

MHP'YE SESLENDİ

Konuşmasında sık sık muhalefet partilerine yüklenen Arınç, MHP'yi sert sözlerle eleştirdi. Arınç, "Siz AK Parti'ye değil de Cumhuriyet Halk Partisi'nin arkasında kaldınız ona yanın, ona üzülün. Manisa'da, Bursa'da CHP kadar olamadınız. AK Parti'yle yarışmanız, başa çıkmanız mümkün mü? Şu belediyede bile CHP'nin koltuk değneğiyle yürüyorsunuz. Bundan dolayı yüzünüz kızarmıyor mu sizin? Yeri geldiğinde sözümü sakınmam. Ama ülkücü dendiğinde ülkücünün ü'sünün yanından geçmemiş insanların bugün siyaset yaptığını görünce üzülüyorum. Gerçek ülkücümü görmek istiyorsunuz. Milletini seven, ona aşkla bağlanan bir insan mı görmek istiyorsunuz. İşte AK Parti'de Selçuk Özdağ. Bizim dönemimizde belediyelerde şu yolsuzluk bu yolsuzluk diye insanları kandıranlar peki ne yaptınız hangi yolsuzluğu ortaya çıkardınız, hangi yolsuzluğu düzelttiniz. Bazen düşer kalkarsınız ama dosdoğru giderseniz mutlaka kazanırsınız. Bizim arkadaşlarımız sadece hizmet düşündü" dedi.

MUHAFAZAKARIN TANIMINI YAPTI

ARINÇ, "BİZ SAĞCIYIZ DİYENLERİN DÖNEMİ BİTTİ"

Türkiye'de muhafazakar bir kimliğin olduğunu ifade eden Arınç, "Siz sağcı mısınız diye soranlara geçti o günler biz muhafazakar demokratız. Sosyal demokrat mısınız diyenlere geçti o günler şimdi Türkiye'de muhafazakar kimlik var. Kimsenin hangi kıyafeti giyeceğine biz karar vermiyoruz. Başını açık tutan bir kadına ne kadar saygı gösteriyorsak başını kendi iradesiyle örtmüş bir kadına da en az onun kadar saygı göstermek bizim inancımızdır. Muhafazakar demokrasiyi bu ülke sevdi. Çünkü yıllarca yalanlarla birbirlerine taş attılar. Sen sağcısın ben solcuyum. O taş atılanlardan birisi de bendim. Elimize taşı sopayı aldığımız çok günler oldu. Biz de okullardan yurtlardan atıldık. Abilerimiz dostlarımız bizi bu yanlıştan çekip çıkardı. Biz anladık ki bizi birbirimize kırdıranlar Türkiye'ye en büyük ihaneti yapanlardır. Şimdi yok bunlar" dedi.

ARINÇ, "PARAYI İYİ YÖNETMEZSEK ALTINDA KALIRIZ"

Toplu sözleşme masasına oturan ve zam isteyen sendikalara yönelik çağrıda bulunan Arınç, "12 Eylül 2010 referandumunda sizlerin oylarıyla yüzde 58'le Türkiye'de anayasa değişiklikleri kabul edildi. Bu anayasa değişikliği memur sendikaları bakımından da önemli bir gelişme ortaya koydu. Eskiden kamuda çalışan memurlar hükümetin verdiğine razı olurlardı. Biz toplu sözleşme esasını getirdik. Kamu sendikalarıyla hükümet pazarlık yapabilecek. Uyuşamazlarsa işçilerde olduğu gibi uyuşmazlık komisyonu meseleyi çözülecek. Çıkardığımız kanun batı ülkelerinde ne varsa onun aynısıdır. İşçi sendikaları sadece grev ve lokavt dışında prosedür olarak aynısıdır. İyi bir pazarlık sonunda memurlarımızı memnun edecek bir zam oranını yakalarız diye düşünüyorum. Yalnız dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Türkiye on senedir istikrarlı bir ekonomiyle başarı kazanıyor. Parayı iyi yönetemezseniz altında kalırsınız. On sene içinde dünyada 4 yıldan beri devam eden bir global ekonomik kriz var. Bu kriz Amerika'dan başladı, Hindistan'a kadar uzandı, Avrupa'yı içerisine aldı komşumuz Yunanistan'ı perişan etti. Biz kendi tedbirlerimizi aldık. Bunlardan çok fazla etkilenmemeye çalıştık. Ama 2007-2008-2009 kadar bunun ekonomide derin izlerini gördük. Şimdi memurlar şuna dikkat etsin. Bu ülkede siyasi istikrar var ekonomik istikrar da var. İkisi birbirini tamamlar. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar da olmaz. Parayı yönetiyorsunuz. Adaletli dağıtmazsanız Yunanistan gibi olursunuz. Eksi 20'lere imza atan işçi sendikaları var maaşları dondurulmuş eksi 10'larda imza atan Yunanistan'da kamu memurları var hiç onlara benzemiyoruz. Biz Yunanistan gibi olmadık diye öğünüyoruz. İtalya'nın, İspanya'nın, İzlanda'ya, İrlanda'ya bakın ekonomik krizdeler. Buralarda toplu sözleşme yok, maaşlarını alamıyorlar. Türkiye böyle değil. On sene evvel bu ülkede enflasyon yüzde 60'tı. Türk parası kıymetsizdi. 6 sene evvel Türk parasında 6 sıfır vardı. Hatırlayın unutmayın. Devlet borçluydu, maaş ödeyecek parası yoktu. Faizle para alıyordu, eski siyasetçiler, ev hanımları unutmayın. Geldiğimiz gün IMF'ye olan borcumuz 25 milyar dolardı. Şimdi 2,5 milyar dolara düşürdük. Bizden öncekiler borcunu yaptı ama ödemesini biz yaptık. 3,5 katrilyon zorunlu tasarruf ödedik. Bizden öncekiler yuttu biz 13,5 katrilyonu milletimize ödedik. Faizler tek haneye düştü. Herkes cebinden yiyordu. 2001 krizinde bir gecede yarı yarıya fakirleştik. Eğer biz onlar gibi yapsaydık bu günlere gelmezdik. Bugün en iyi pazarlığı yapacaksınız. Uyuşamazsak komisyona gidecek. Komisyon her şeye bakacak. Her sene enflasyon farkını biz memurumuza ödüyoruz. Para havuza doluyor havuzdan birilerini cebine dolmuyor. Milletin cebine gidiyor" ifadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen kongrede Murat Baybatur İl Başkanı seçildi. İl yönetimine Gürkan Koyuncu, Abdullah Ata, Salih Fulcun, Ömer Akar, Hüsnü Aslan, Zafer İkinci, Ali Delen, Sait Başbelen, Ataman Taydaş, Burhan Öztürk, Hayri Soytürk, Hüseyin Işıkal, Adnan Kaçire, İlhami Taşdemir, Engin Yüksel, Sinan Orhan, Mehmet Özer, Reşit Ürper, Mustafa Alataş, Mustafa Pekçetin, Necip Denktaş, Nihat Türkoğlu, Osman Sönmez, Tarık Esen, Yüksel Nida, Ali Karan, Selmak Alkış, Ahmet Akdede, Kani İyitürk, Nihat Batu, Erdinç Hasboyacı, İsmail Aydın, Abdullah Polat, Ahmet Emre Kurt, Orkun şıktaşlı, Fetullah Gündüz, Arif Bakkaloğlu, Rıdvan Uysal, Ali Haydar Aras, Ayşe Hekimoğlu, Sibel Oben, Müzeyyen Yoğurtçu, Nurten Onulmak, Nuray Durmaz, Şenay Çayan, Ayşegül Canıdemir Ürkmez, Aynur Oğul ve Meltem Tandelin seçildi.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title