Haberler

Arınç: "Meclise Silah Sokmak Kınanacak ve Etik Dışı Bir Davranış"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclise Bir Kişinin Silahla Girmesi, Kendisi Giremiyorsa Bu Silahı Bir Milletvekilinin Parlamentoya Sokmasının Kınanacak ve Etik Dışı Bir Davranış Olduğunu Söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclise bir kişinin silahla girmesi, kendisi giremiyorsa bu silahı bir milletvekilinin parlamentoya sokmasının kınanacak ve etik dışı bir davranış olduğunu söyledi.

Arınç, ''Hesap veren bir insanım, hiç bir sözün altında kalmam. Her şeyin de cevabını alnının ortasına yapıştıracak kadar söylerim'' dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, ''Bir milletvekilinin, Meclise silahla girmek isteyen ziyaretçilerine izin verilmemesi üzerine silahları Meclise milletvekilinin kendisinin soktuğu'' yönünde dün Plan ve Bütçe Komisyonununda yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine, Meclisin güvenli olması gerektiğini söyledi.

İçtüzükte amir hükümler bulunduğunu ve bunlara riayet edilmesi gerektiğini belirten Arınç, güvenlik yönetmeliğini yenilediklerini ve çağdaş bir hale getirdiklerini kaydetti.

İçtüzük kurallarının uygulanması için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Arınç, ziyaretçi sayısının bazı günler 8 bine kadar çıktığını söyledi. Bülent Arınç, şöyle konuştu:

''Kim olursa olsun TBMM'ye silahlı giremez. Biz, gelen ziyaretçilerimize üzerinde silah olup olmadığını soruyoruz. Varsa emniyete alıyoruz, yok değilse üst aramasında ya da araç aramasında silah çıkarsa kendisini ters yüz ediyoruz. Yani Meclise sokmuyoruz. Sizin söylediğiniz olay ve buna benzer olaylarla ilgili bazı milletvekili arkadaşlarımızın dışardan gelen ziyaretçileriyle ilgili içeriye silahla girmelerine mani oluyoruz. Bunlara sekreterler, danışmanlar basın mensupları da dahil.

Mesela bir basın mensubu arkadaşımız 'aracımda silah yoktur' dedi, ancak aramada bulunan silah içeriye sokulmadı. Son söylediğim olay üzücü bir olay olduğu için akşam dile getirdim. Ziyaretçisi geliyor, aramada silah çıkıyor. 'Giremezsiniz' diyorlar. Onlar telefon ediyor, milletvekili geliyor. O silahı üzerine alıyor ve tekrarlamaktan hicap duyuyorum o cümleyi söylüyor, ziyaretçileriyle birlikte silah üstünde Meclise giriyor.

Tutanağı bana geldi. Kendilerini daha önce de ikaz ettiğim için yapacağım tek şey, o arkadaşımızın mensup olduğu grup başkanlığına, kendisine bir yazı yazmak ve olayı kınamaktır.''

Arınç, Sivas'ta yakalanan örgüt mensuplarının üzerinde ''TBMM özel giriş kartının bulunması'' ile ilgili sorular üzerine, akşam olayı haber alır almaz Sivas Emniyet Müdürlüğü ile görüştüğünü söyledi.

Bu konuda yazılı açıklama yapacaklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Adamın ismini tam hatırlamıyorum ama 1991-1995 yılları arasında Başkanlık Divanı üyesi olan merhum Sinop Milletvekili Kadir Bozkurt'un referansıyla kendisine özel giriş kartı verilmiş. Bu özel giriş kartının şu anda geçerliliği yok. Çünkü biz özel giriş kartlarını her yıl yeniliyoruz. Renklerini de yeniliyoruz, kartları da kontrolden sonra yeniliyoruz. Ama demek ki bunu üzerinde taşıyarak -ya bilerek ya da bilmeyerek- kendisine bir imkan yaratmak istemiş olabilir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title