Haberler

Arınç: 'Kanun Hayırlı Olsun'

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasanın Aynen Kabul Edilmesinden Sonra, 'Kanunun Hayırlı Olmasını, Ülkemize ve Milletimize Yararlı Olmasını Diliyorum' Dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın aynen kabul edilmesinden sonra, ''Kanunun hayırlı olmasını, ülkemize ve milletimize yararlı olmasını diliyorum'' dedi.

Genel Kurulda Arınç'ın, yasanın kabul edildiğini açıklamasından sonra yerinden konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ''millete böyle mutluluğu verdikleri için'' katkısı olan herkese teşekkür etti.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da kürsüye gelerek yaptığı teşekkür konuşmasında, getirilen değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Anayasa Mahkemesinin kararından sonra Meclisin toplantı yeter sayısının yeniden düzenlendiğine de işaret eden Kuzu, ''Dünyanın hiçbir yerinde 367 ile toplanan Meclis bulamazsınız'' dedi.

TBMM Başkanı Arınç, ikinci tur oylamanın 7 saat sürdüğünü ifade ederek, milletvekillerine teşekkür etti.

''Kanunun hayırlı olmasını, ülkemize ve milletimize yararlı olmasını diliyorum'' diyen Arınç, bugünkü Genel Kurul çalışmasının saat 24.00'de sona ereceğini anımsattı. Arınç, ''Ancak çok yorulduğunuzu biliyorum. Sizin de hoşunuza gidecek bir uygulama yapmak istiyorum'' diyerek, milletvekillerini, 22. Yasama Döneminin sona erecek olması nedeniyle verilecek kokteyle davet etti. Arınç'ın, ''Hepinizin ağız tadına uygun içeceklerimiz de var. Sayın Anadol ne demek istediğimi biliyor'' demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

22 Temmuzda yapılacak seçimlerde milletvekillerine başarı dileyen Arınç, daha sonra gündemdeki tasarı ve teklifleri sırasıyla okuyarak, komisyonların yerinde olup olmadığına baktı. Komisyonların yerine oturmaması üzerine Arınç, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title