Haberler

Arınç, İşadamlarına Ödüllerini Verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar 2011 Ödül Töreni'ne katıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar 2011 Ödül Töreni'ne katıldı. BTSO Hizmet Binasında düzenlenen törene Bülent Arınç'ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda BTSO üyesi işadamı katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin yüzde 10'un üzerinde büyüme hızıyla iyi bir noktada olduğu söyledi.

Arınç, "Nereyle kıyaslarsanız kıyaslayın. Halep oradaysa Türkiye burada, Yunanistan oradaysa Türkiye burada. Adalarını satan İzlanda orada Türkiye burada. Bu gelişmeyi geçmişe bakarak değerlendiriyorum. 40 yıldan beri siyasetin içindeyim. Pek çok hükümetler gördüm. 2000-2001 krizleri de sıkıntıyı bizzat çeken bir insanım. O dönemde yaşadığımız faciayı hepimiz biliyoruzö dedi. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrardan bahsedilemeyeceğini vurgulayan Arınç, "Siyasi istikrar eşittir ekonomik istikrar. Siyam ikizleri gibi. Birbirleriyle çok yakından ilgili" diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SAYISI ARTIRILMALI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Türkiye'nin gelişmesinde ve büyümesiyle Bursa'nın verdiği katkının önemine dikkat çekerken, 'Bursa'da kar var. Eğer Türkiye'mizde 10 tane Bursa gibi şehir olsa Türkiye bugün dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına girer. Otomotiv ihracatının yüzde 60'ını tek başına Bursa yapmaktadır. Bizim gözümüzde sizde ve sizlerin daha zengin olmanızı istiyoruzö dedi. Türkiye'de her yıl 750 bin kişinin istihdam edilmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, istihdam yaratmak için Türkiye'nin girişimci sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de kadın girişimcilerin az olmasını eleştiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'deki kadın girişimcilerin, toplam girişimcilere oranı yüzde 7. 'Müslüman olarak kime örnek alırsın' diye sorarım. 'Peygamber efendimizi' dersiniz. Peki gerçekten biz O'nu örnek alıyor muyuz? 'Hz. Aişe ne iş yapardı" Tüccardı. O halde neden kadın girişimci bu kadar az. Kız ve erkek çocuklarını işinize dahil edin. Kız çocuklarınızı dahil edin ki bizim girişimci ihtiyacımız olan bu sayıyı artıralım" diye konuştu.

YAPISAL DÖNÜŞÜM SAĞLANMALI

Türkiye'nin yapısal dönüşümü sağlaması gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bunu gerçekleştirebilirsek ekonomik olarak bize artık kimse zarar veremez. Bizim sıkıntımız burası. İyi bir noktaya hedeflenebilirsek, odaklanabilir, çözebilirsek, işimiz biter. Binayı sağlam temele oturtamazsak, yapısal reformların hepsi hikaye olur. Biz şunu istiyoruz. Alman vatandaşın ne hakkı varsa, devletin nezdinde. Bende onu istiyorum arkadaş. Benim ondan eksiğim yok, fazlam var. Yapısal reformlar yapılsın istiyoruz. Yolumuz açılsın istiyoruz. Hedefimize koşmak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 10 kategoride ekonomiye değer katan 447 şirkete ödülleri verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title