Haberler

Arınç: İran ile İlişkiler Fevkalade Müspet

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran ve Türkiye Arasındaki Siyasi, Ekonomik, Ticari ve Kültürel İlişkilerin İyi Olduğunu Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin iyi olduğunu söyledi.

Bakan Arınç, Tahran'da bugün düzenlenen "2. Uluslararası Nevruz Şenliği" sonrası temasları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yanı sıra Nevruz kutlamalarına katılan bir çok ülke devlet ve hükümet başkanıyla görüşme imkanı bulduğunu kaydeden Arınç, temaslarının verimli ve faydalı geçtiğini söyledi.

Ahmedinejad ile Türkiye-İran ilişkileri üzerine kapsamlı bir görüşme yaptıklarını belirten Bakan Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İran resmi ziyaretinde çok önemli temaslarda bulunulduğunu hatırlattı.

Bakan Arınç, "İran ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkiler, ekonomik ve ticari ilişkiler, kültürel ilişkiler fevkalade müspet. Bundan sonra da daha ileri bir noktaya gideceğini de ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kutlamalara katılan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı, Kazakistan Meclis Başkanı, Pakistan Milli Meclis Başkanı, Afganistan, Türkmenistan ve Tacikistan Devlet Başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirten Arınç, "Türkiye ve bu ülkelerle ilgili gelişmeleri tekrar konuşma fırsatı bulduk. Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, ülkeleriyle ilgili temaslarından ve çalışmalarından çok memnunlar."

"Dünya Nevruz Kutlamaları"nın dönüşümlü olmasını, önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılmasını teklif ettiklerini de belirten Arınç, yeni yılın bereketli, huzurlu ve barış içinde geçmesi dileğinde bulundu. - TAHRAN

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title