Haberler

Arınç: "Halkın ve Mazlumların Yanındayız"

'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' dizeleri AK Partililer için ortak bir inançtır.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Akif'in

'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' dizeleri AK Partililer için ortak bir inançtır. Biz her zaman mazlumdan yana olacağız, hiçbir zaman zalimle dost olmayacağız. Bugün Türkiye'nin Suriye politikasında en temel husus budur. Biz halkla birlikteyiz, halk zulüm görüyorsa, başındaki yönetimlerin zulmüne hiçbir zaman şapka çıkartmayız. Halkın ve mazlumların yanında olacağız" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları, Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yıl dönümünde AK Parti Genel Merkezinde düzenledikleri "Vefatının 75. Yılında Mehmet Akif Ersoy" programıyla andı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim okuma yarışması Türkiye birincisi Abdurrahman Ayaz'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla devam etti.

Akif'in bazı şiirlerinin de okunduğu programda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bilim Teknoloji Yüksek Kurulunun 23. toplantısına katıldığını anımsatarak, Başbakan Erdoğan'ın selamlarını ve başarı dileklerini gençlere iletti.

Arınç, Mehmet Akif Ersoy'un kökenlerinin Arnavut olduğunun bilindiğini belirterek, "Akif'in, Safahat eserinde ırkçılığa şiddetle karşı çıktığı, bağımsızlık mücadelesinde Anadolu'yu karış karış dolaşarak bağımsızlık ateşini yaktığını, İstiklal Marşımızı nasıl yazdığını biliyoruz" dedi.

Ersoy'un vatanından uzakta kaldığını, ölümüne yakın bir dönemde Türkiye'ye geldiğini ve vefatında ona gençlerin sahip çıktığını anlatan Arınç, "O gün gençler onu ellerinin üzerinde taşıdı. 75 yıl sonra bugün de onun dizeleriyle, düşünceleriyle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

"Akif'i ailemizden biri olarak görüyoruz değerlendirmelerine katılıyorum" diyen Arınç, 3 torunu bulunduğunu ve en büyük torununa Mehmet Akif ismini verdiklerini, aile olarak bu ismi torunlarına vermekten büyük onur ve gurur duyduklarını anlattı.

İstiklal Marşının Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri arasında yer aldığını, bu durumun Mehmet Akif Ersoy'un hatırasına saygının bir göstergesi olduğunu belirten Arınç, Ersoy'un sadece kahramanlık destanını, bağımsızlık ateşini değil, sosyal bir çok meseleye dair eserler verdiğini, eserlerinde toplumun durumuna ilişkin tasvirlere ve değerlendirmelere yer verdiğini söyledi.

-"Söz odun gibi olabilir ama hakikat de olmalı"-

Arınç, salonda bulunan gençlerden Ersoy'un "Sait Paşa İmamı" adlı şiirini okumalarını isteyerek, "Hepinize görev olsun, Sait Paşa İmamı adlı şiiri okuyun. Orada anlatılanları anlamaya çalışın, 'anlamadım' derseniz beni arayın ben size hakikatini veya olayın nasıl gerçekleştiğini anlatayım" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un siyasetçiler için de çok güzel sözleri bulunduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Akif'in 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' dizeleri AK Partililer için ortak bir inançtır. Biz her zaman mazlumdan yana olacağız, hiçbir zaman zalimle dost olmayacağız. Bugün Türkiye'nin Suriye politikasında en temel husus budur. Biz halkla birlikteyiz, halk zulüm görüyorsa, başındaki yönetimlerin zulmüne hiçbir zaman şapka çıkartmayız. Halkın ve mazlumların yanında olacağız. Bu Türkiye için böyledir, bütün dünya için de böyledir. 'Hayır hayal ile yoktur benim alışverişim / İnan ki her ne söylemişsem görüp de söylemişimdir / Hayatta şudur; en beğendiğim meslek / Sözün odun gibi olsun, hakikat olsun.' Söz odun gibi olabilir, ama hakikat de olmalı. Bizim söylediklerimiz birilerine odun gibi gelebilir ama önemli olan onun hakikat olup olmadığıdır. Biz hakikatten, halktan yanayız. Akif böyle demişti, biz de böyle olacağımıza söz verdik." - ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title