Haberler

Arınç, Bursa'da Köprü Temeli Attı (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da yerel bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı.

Arınç, BURSA'DA KÖPRÜ TEMELİ ATTI (2)

"KÜRT KİMLİĞİNİN TANINMASI SON DERECE ÖNEMLİ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da yerel bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, terörle mücadelede yürütülen stratejileri anlattı. Özellikle son aylarda Uludere'de yaşanan olaylara kadar terörle mücadele çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Arınç, bu kazanımlarda noktasal sonuçlar aldıklarını söyledi.

Uludere olaylarının tüm bu gelişmelerin üzerine kara bulut gibi çöktüğünü kaydeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir ülkede gerçek kimliğimle bilinmek istiyorum diyen insanlar 'ben kürdüm' diyebilmeli. Bunu bir insanlık hakkı diye düşünüyoruz. Bu yasaktan çok kişi etkilendi. Belki de teröre yol açan örgütlenmeler bu yasaklanmaların, acı olayların sonucunda kuruldu. Bu kimliğin tanınması son derece önemli. Bunu yaparsanız birlik içinde yaşarsınız. Bizim halkla teröristi birbirinden ayıran halkı kucaklayan ama teröristle mücadele eden bir anlayışımız var" diye konuştu.

"ŞİDDETİ TERCİH EDENLERİN, SİYASETTE YERİ YOKTUR"

BDP'li milletvekillerine de temsil ettikleri kitlenin oylarıyla seçildikleri ve TBMM'de yer aldıkları için saygı duyulması gerektiğini de kaydeden Arınç, seçilmiş milletvekillerinin nasıl bir siyaset izleyeceğinin önemli olduğunu ancak şiddeti tercih edenlerin siyasette yerinin olmadığını söyledi.

"SİVİL İNSANLARI DA ŞEHİTLİK KAPSAMINA ALACAĞIZ"

Terörle mücadelede sivil kayıplarının arttığına dikkati çeken Arınç, "Başbakanımızın grup toplantısında açıkladığı paket çok önemli bir çalışmadır. 3–4 aydan beri çalışıyorduk. Bu güne kadar asker, polis güvenlik güçleri, teröristle mücadele ediyordu, ancak son yıllarda kadınlar da öldürülmeye başlandı. Madem ki terör sivilleri de hedef almaya başladı onları da şehit kabul edip bir takım haklar elde etmelerini istedik. Sivil insanların da şehitlik kapsamına alarak maaş bağlamak kanunla mümkün hale gelebilecek" diye konuştu.

"MUHALEFET MERHAMET İSTİSMARI YAPIYOR"

Afganistan'daki şehitlerle birlikte AK Parti hükümetini eleştiren muhalefete yanıt veren Arınç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin merhamet istismarından başka bir şey yapmadığını söyledi. Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afganistan'a gittiğimiz gibi Somali, Lübnan, Bosna Hersek'e de gidiyoruz. İkili devlet ilişkileri sebebiyle barışı korumak amacındayız. Bunları sayın başkanların bilmediğini düşünmek ayrı bir facia olur, ama ölenlerin ahları vahları varken istifade etmek istiyorlar. Büyük devletler kendi kabukları içinde yaşayan değil dünyanın her yeriyle ilgilenen devletlerdir. Biz oraya boşu boşuna gitmiyoruz. Bunu bildikleri halde ne işimiz var demeleri sorumlu bir parlamentere siyasetçiye yakışmıyor."

"HER GÜN KURULTAY YAPACAĞINIZA HER GÜN MİTİNG YAPIN"

Bakan Arınç, konuşmasında CHP'nin yapacağını duyurduğu grup toplantısının başvurusunun miting olarak yapıldığını söyleyerek, "Bir siyasi parti grup toplantılarının sadece parti için ayrılan meclis binası içinde yapılacağını bilmesi gerekir. Bunu bir meydanda yaparsanız dokunulmazlık zırhı orada işlemez. Siyasi parti veya bir topluluk bir tertip heyeti kurar istediği yerde miting yapmak istediğini bildirir. Tandoğan Meydanı'nda miting yapabilirsiniz. Her gün kurultay yapacağınıza her gün miting yaparsınız. Her gün miting yapmalarına engel yok" diye konuştu.

IA,SB (FK/RT) - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Afganistan Uludere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title