Haberler

Arınç, Ahmedinejad ile Görüştü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Görüşmede İkili ve Bölgesel Konuların Ele Alındığını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi.

İran'ın ev sahipliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Nevruz Şenliği"ne katılmak üzere Tahran'a gelen Arınç, ziyaret ve görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmede bölgesel konuların da ele alındığını kaydeden Bakan Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşmemizde bölgemizdeki olaylar konusunda görüşlerini aldım. Libya konusunda Suriye'de yaşanan olaylar konusunda" diye konuştu.

Bölgedeki gelişmelere ilişkin Ahmedinejad'ın üzüntü ve endişelerini ifade ettiğini belirten Arınç, şunları söyledi:

"Türkiye ve İran olarak bölgeye huzurun gelmesi, değişim ve dönüşümün barışçı yollarla mümkün olması ve bu konuda da gayret sarf edilmesi gerektiğini söylediler. Sanırım bölgemizde meydana gelen olaylar, kan dökülmeden barışçıl usul ve yöntemlerle en güzel şekilde demokratik bir noktaya gelecektir."

Bakan Arınç, görüşmede ikili ilişkilerin de değerlendirildiğini, 10 milyar doları aşan yıllık ortak ticaret hacminin daha da artırılmasına çalışıldığını ifade etti.

"Karşılıklı olarak yatırımlar her iki ülkede de süratle devam ediyor" diyen Arınç, "Biz, İran'ın ekonomik kalkınmasına her zaman destek vermek istiyoruz ve bunları da ticaret hacmimizi daha güçlendirerek sanıyorum en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir süre önce İran'a yaptığı ziyaretin güzel ve verimli geçtiğini kaydeden Arınç, Ahmedinejad'ın da 2010 yılı içinde iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mayıs ayında İstanbul'da çok önemli bir BM toplantısı yapılacak. Biz Türkiye olarak ev sahibiyiz ve Sayın Ahmedinejad'a da toplantıya katılmaları yönünde davette bulunduk" diye konuştu. - TAHRAN

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title