Haberler

Arife Gününü Bekleyenler Ucuz Kurban Aldı

Arife gününü bekleyenler ucuz kurban aldıAĞRI - Ağrı hayvan pazarında arife gününü bekleyen vatandaşlar ucuza kurbanlık alırken, küçükbaş kurbanlık satan besicilerde son kurbanlıklarını satıyor.

Arife gününü bekleyenler ucuz kurban aldı

AĞRI - Ağrı hayvan pazarında arife gününü bekleyen vatandaşlar ucuza kurbanlık alırken, küçükbaş kurbanlık satan besicilerde son kurbanlıklarını satıyor.

Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Ağrı hayvan pazarı bayrama bir gün kala alıcılar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklara sahne oluyor. Her gün binlerce hayvanın satıldığı pazarda, besiciler yüksek rakımlı yaylalarda ve kırsal alanda besledikleri kurbanlıklarını bir an önce satıp Kurban Bayramını evlerinde geçirmek istiyorlar. Öte yandan daha uygun bir fiyata kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ise bayrama bir gün kala kurbanlıkları oldukça ucuz bir fiyata alıyorlar.

'Beklediğimiz kurbanlık fiyatlarından bin lira daha ucuza aldık'

Hayvan pazarına kurban almak için gelen emekli memur Mehmet Kaya adlı vatandaş, son günü bekleyerek aldığı tosun kurbanlığı ucuza aldığını söyledi. Ağrı hayvan pazarında hayvanların ucuz olduğunu belirten Kaya,"Batı illerine göre Ağrı hayvan pazarında hayvanlar çok ucuzdur. Şu anda aldığımız tosun 220 kilogram civarındadır. 7 bin 750 liradan aldık. Biz son günü bekledik Ağrı hayvan pazarında hayvanlarda çok ve oldukça kalabalık, bu nedenle hayvanlarda ucuzdur. Beklediğimiz kurbanlık fiyatlarından bin lira daha ucuza aldık. Batıya göre çok ucuzdur" dedi.

Adem Arkan adlı kurban alıcısı ise, 4 gündür meydana gelip kurbanlık bakmaya geldiklerini, ancak son gün fiyatların daha ucuz olduğunu dile getiren Arkan, "Arkadaşlarımızla birlikte ortak bir kurban alacağız. Nasip son güne bıraktık. Piyasada bir düşüşte var. Bu şekilde değerlendirip almayı düşünüyoruz. Fiyatlar şu anda uygun sayılıyor. Yüksek değil, biz biraz daha uygun almaya çalışıyoruz, malum sonuçta alıcıyız. Tabi buradaki insanlara da saygı duyuyoruz. Sonuçta emek veriliyor, eziyet var. Yani ne şişi ne de kebabı yakmamaya çalışıyoruz. Biz tosun almayı düşünüyoruz. Alıcının da satıcının da memnun kalmasını istiyoruz. Biz 6 kişi bir tosun almayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

'Fiyatlar şu anda uygun sayılıyor. Yüksek değil'

Hayvan pazarında günlerdir bekleyen ve elinde bulundurduğu koyunların 100 tanesini sattığını ifade eden besici Fehmi Adıgüzel, "Elimizde çok az hayvan kaldı. Piyasa normal, hemen hemen geçen yıla göreydi. Koyunlarımızı 750 liradan başlayıp bin 100 liraya kadar sattık. Memnunuz Allah'a şükür iyidir. Alanda memnun olsun, satanda. Karşıdaki vatandaşta alabilsin. Kendi hayvanlarımızdır, biz vatandaşlardan alıp bir yıl besledikten sonra getirip kurbanlık olarak satıyoruz. Yemini, samanını hepsini veriyoruz. Bu sene de saman çok pahalıdır, beyaz saman kilosu 60 kuruş, yoncanın tonu bin liradır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Kaya Türkiye Ağrı Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title