Haberler

Arife Günü Mezarlıklar Doldu

Siirt'te, ramazan ayının Arife gününde vatandaşlar yakınlarının mezarını ziyaret etti.

Siirt'te, ramazan ayının Arife gününde vatandaşlar yakınlarının mezarını ziyaret etti.

Vatandaşlar, Şeyh Süleyman, Zeyve, Şeyh Devha ve Şeyh Musa Mezarlığında bulunan yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua okudu.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve beraberindeki heyet 17 Kasım 2016 tarihinde Şirvan ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerini de Zevye Mezarlığında mezarları başında ziyaret etti.

Aktay, hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, dua okudu.

Burada konuşan Aktay, Arife günü mezarlıklara gerçekleştirilen ziyaretlerin sünnet olduğunu söyledi.

Siirt'in de bu sünneti en çok yaşatan illerden biri olduğunu kaydeden Aktay, şöyle konuştu:

"Bizler de bizden önce göçenlere selam ediyoruz ve inşallah biz de önünde sonunda size kavuşacağız diyoruz. Ölümü hatırlamak insanın bu dünyadaki işlerini biraz daha hatırlamak, bu dünyanın sonunda gidici olduğunu hatırlamak açısından çok önemli bir şeydir. Güzel bir ramazan ayı idrak ettik. İnsanların kendinden başkalarını hatırlamaları, diğerkamlık gibi değerlerin hat safhada olduğu bir ay. Yani ramazan ayı Allah tarafından Müslümanlara bahşedilen çok güzel bir nimettir."

Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Aktay, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

Vatandaşlardan Agit Kaplan ise ninesinin mezarı başında ziyaret ettiklerini belirterek, "Eşimle, dayımla ninemi ziyarete geldik. Her arife günü bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Allah nineme ve bütün Müslüman ölmüşlere rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Ak Parti Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title