Haberler

Arif Sağ, 17 Ocak'ta İstanbul'da Konser Verecek

Bağlama virtüözü Arif Sağ, 17 Ocak'ta İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak.

Bağlama virtüözü Arif Sağ, 17 Ocak'ta İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, bağlamasına teknik hakimiyeti ve yerel motiflerle bezenmiş icrası yanında duygu yüklü zengin repertuvarıyla dikkati çeken Türk halk müziğinin usta ismi Arif Sağ, 17 Ocak Cumartesi gecesi Salon'da konser verecek.

Konserin oturmalı 50, ayakta 35 ve öğrenci 25 lira olan biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilecek.

Arif Sağ kimdir?

Besteleri Türk halk müziğinin temel taşlarını oluşturan Arif Sağ, bağlama çalmaya küçük yaşlarda başladı. Nida Tüfekçi'nin öğrencisi olan Sağ, TRT İstanbul Radyosu'nda bağlama sanatçısı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı ve aynı zamanda Erdal Erzincan ile iki ciltten oluşan "Bağlama Metodu" adlı kitabı yazdı.

Halk müziğinin geniş kitlelere ulaşmasına büyük katkıda bulunan Muhabbet serisini, Musa Eroğlu, Muhlis Akarsu ve Yavuz Top gibi bağlamanın diğer ustalarıyla hazırlayan Arif Sağ'in, 1996'da Köln Filarmoni Orkestrası ile Köln Filarmoni Salonu'nda verdiği konserle Anadolu müziğinin Batı'ya tanıtılmasına ciddi katkıları oldu.

Köln Senfoni Orkestrası eşliğinde, Erdal Erzincan ve Erol Parlak'la Köln'de verdiği konser büyük ilgi gören Arif Sağ, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen özel ödülü aldı.

Sanatçı, 2000'de İspanyol flamenko gitaristi Toma Tito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser vererek, bağlamanın yurt dışında tanınmasına katkı sağladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Arif Sağ Bağlama Köln Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title