Haberler

Arıcılar Birliği'nden "Arı Ölümleri" Açıklaması

Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdulkadir Erçelik, son günlerde arı ölümleriyle ilgili basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, arı ölümleriyle ilgili çıkan haberler üzerine kamuoyunda bir merak ve endişe uyandığına dikkat çeken Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdulkadir Erçelik, özellikle Erzincan'da geçmiş yıllarda meydana gelen kışlatma kayıplarının üzerinde bir kayıbın söz konusu olmadığını söyledi. Öngörülen yüzde 10-15'lik kayıp rakamının üzerinde, sadece Hatay'ta yüzde 18'lik bir kaybın olduğunu belirten Abdulkadir Erçelik, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin (TAB) konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Ölümler tamamen lokal, bakıcı hatasına bağlı, kötü besleme, varoa (bir çeşit parazit) ilaçlamasında ihmal ve kalitesiz ana arı kullanımı yanında, yağışsız giden kış mevsimine bağlı arı ömrünün tükenmesinden ibarettir. Oluşturulmak istenen spekülasyonların arkasında, bal ithalatı yapmak isteyen firmaların yanında, zararın meblağının devlete fatura edilme gayreti vardır. Üst birliğimizce son 1 hafta içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde 2007 yılı Türk arıcısının bal pazar problemi çözüm noktasına gelmiş bir halde iken bu haberlerin kimlere hizmet ettiği yada edeceği açıkça ortadadır" dedi.

Arı kayıplarının asgari seviyeye indirilmesinin eğitimden geçtiğini vurgulayan Abdulkadir Erçelik şunları söyledi:

"Geçen yıl düzenlenen eğitim toplantıları bu yıl da devam edecek. Ayrıca, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü'yle koordineli yürütülen çalışma kapsamında Erzincan'da 'Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu' düzenleyeceğiz. Bakanlık izni olmadan ve faturasız, kontrolsüz olarak birliğimiz dışında satışı yapılan ana arılara üreticimizin itibar etmemesi ve yetkililerin de bu satışları denetim altına almaları ülke kaynaklarının korunmasına katkı sağlayacaktır."

Abdulkadir Erçelik, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin 120 bin üyesiyle sektörün tek temsilcilcisi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de böyle bir tehlikenin olmadığını da sözlerine ekledi.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title