Haberler

Arguvan Kavunu Pazarlama Sorunu Yaşıyor

Kendisine has tadı ve kokusu ile ünlü olan Arguvan'ın "Narmikan Kavunu" pazarlama sorunu yaşıyor.

Kendisine has tadı ve kokusu ile ünlü olan Arguvan'ın "Narmikan Kavunu" pazarlama sorunu yaşıyor.

Üreticiler, yağmurlar nedeniyle bu yıl, Türkiye'nin diğer bölgelerine göre hasadı geç yapılan Narmikan Kavunu'nu pazarlamakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Kavun üreticilerinden Ziya Topal, özellikle Trakya Bölgesi'ndeki kavunların Arguvan kavunundan önce çıkması nedeniyle satışlarda zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Bu yıl beklenenin altında bir ilgi gördüklerini dile getiren Topal,

"Yağmurların fazla yağmasından dolayı diğer bölgeler göre burada hasadın gecikmesi Arguvan kavununu etkiledi. Diğer bölgelerde kavunlar tükendikten sonra piyasaya sürülen Arguvan kavunu yoğun alıcı bulurdu. Bu yıl hasadın gecikmesi olumsuz etki yaptı" dedi.

Arguvan'da günde yaklaşık 15 kamyon kavun yüklenmesine rağmen üreticilerin fiyattan ve satışlardan memnun olmadığını vurgulayan Topal, şunları kaydetti:

"Bu yıl beklenen piyasa olmadı. Kavunu pazarlama sorunu yaşıyoruz. Zaten, domuzlar yüzünden kavunlarımızda yer yer zararlar da oluştu. Domuzlar olgun kavunları parçalayıp çekirdeklerini yiyerek zarar veriyorlar. Üreticiler, domuzların zarar vermemesi için tarlalarda yatıyor. Tarlada kilosu 30 ile 50 kuruş arasında satılsa da, kavundan bu yıl fazla bir gelir elde edemeyeceğiz düşünüyoruz. En kısa sürede, kavun üreticilerinin kooperatif kurarak pazarlama sorununa çare bulması gerekiyor."

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title