Haberler

Ardeşen'in Simgesi 'Dev Kaya' Üçe Bölündü

Rize'nin Ardeşen İlçesinde Bulunan ve Dünyanın Hareket Etmiş En Büyük İkinci Kaya Kütlesi Olarak Kabul Edilen Dev Kaya, Önceki Gece Üç Parçaya Bölündü.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan ve dünyanın hareket etmiş en büyük ikinci kaya kütlesi olarak kabul edilen dev kaya, önceki gece üç parçaya bölündü.

Yaklaşık 3 yıl önce bir taş ocağından koparak Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun üzerine düşen ve daha sonra yapılan araştırmada dünyada hareket etmiş en büyük ikinci kaya kütlesi olduğu anlaşılan dev kaya, Ardeşen'in simgesi haline gelmişti. Kaya kütlesinin özelliğini kaybetmemesi için Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun güzergahı değiştirilirken, dev kayayı turizme kazandırmak için de çeşitli projeler hazırlanmıştı. Çok sayıda yerli ve yabancı turist de dev kaya kütlesini görmek için Ardeşen'e gelmiş ve

kayanın önünde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Ardeşen'in adeta simgesi haline gelen kaya kütlesi önceki gece belirlenemeyen bir sebeple 3 parçaya ayrıldı. Kaya kütlesinin neden parçalandığı araştırılırken, Ardeşenli bazı vatandaşlar kayanın turistlerin nazarından dolayı bölündüğünü ileri sürdü.

(GF-MU-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title