Haberler

Ardahan'ın Robothan Takımı Çin Yolcusu

ARDAHAN'da, Robotik Kodlama Atölyesi'nde tasarladıkları 'Robothan' projesiyle Türkiye birincisi seçilen Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11) Türkiye'yi temsil etmek üzere Çin'e uğurlandı.

ARDAHAN'da, Robotik Kodlama Atölyesi'nde tasarladıkları 'Robothan' projesiyle Türkiye birincisi seçilen Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11) Türkiye'yi temsil etmek üzere Çin'e uğurlandı.

Ardahan Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Eğitim Vakfı'nın (AREV) işbirliği ile 23 Şubat İlkokulu'nda kurulan Kodla Üret Ardahan Robotik Kodlama Atölyesi'nde hayat bulan 'Robothan' projesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Robotik Kodlama MakeX yarışmasında birinci oldu. 44'ü özel iki devlet okulu olmak üzere 46 okulun katıldığı yarışmada Ardahan'ı temsil eden Ayşenur Uslu ve Hayriye Tuana Açıkyıldız, Türkiye'yi Çin'de temsil etmeye hak kazandı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV), ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin analitik düşünme yetilerinin gelişmesi, öğrencilere sebep-sonuç ilişkisi kurarak problem çözme becerisi kazandırmak ve genç beyinlerin takım halinde çalışarak yenilikçi projeler üretmelerini sağlamak amacıyla, 'Kodla Üret Ardahan' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Şubat İlkokulu'nda 10 Mart 2018'de 15 kişilik kodlama atölyesi oluşturularak, robotik kodlamaya ilgi duyan 60 öğrenci seçildi ve 4'erli gruplar halinde 12 Mart 2018'den itibaren atölye çalışmaları başladı. Grubun belirli bir seviyeye ulaşmasıyla Mblock firmasının İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlemiş olduğu Robotik Kodlama MakeX yarışmasına katılma kararı alındı. Hummalı çalışmalar yürüterek tasarladıkları 'Robothan' adlı projeyle Türkiye genelinde içerisinde seçkin eğitim kurumlarının da yer aldığı 44 özel okul ve 2 devlet okulunun katıldığı yarışmada Ardahanlı çocuklar, Türkiye birincisi oldu.

23 Şubat İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle öğrenciler Çin'e uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı uğurlamada duygusal anlar yaşandı. Öğrencilere başarılar dileyen Çerkezoğlu, "6-9 Aralık 2108 tarihinde 16 ülkenin katılımı ile yapılacak olan yarışmaya öğrencilerimizi gönderiyoruz. Öğrencilerimiz büyük başarılar elde ettiler. Burada emeği geçen öğretmenlerimize, okul müdürümüze, katılımcı öğrencilerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize Çin'de yapılacak olan yarışta başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Çin'e yarışmaya gittiği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ardahan 23 Şubat Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Ayşenur Uslu, Türkiye'yi Çin'de başarıyla temsil edeceklerini söyledi. Ardahan TOKİ Mehmet Akif Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Hayriye Tuana Açıkyıldız ise "Bu sene açılmış olan kodlama atölyesinde kısa zamanda, çok fazla çalışarak Türkiye birinciliği elde ettik. Çin'deki hedefimiz dünya birinciliği" dedi.

Öğrenciler bugün iki öğretmenleri ile birlikte Çin'e gitmek üzere Ardahan'dan uğurlandı. - Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Ardahan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title