Haberler

Ardahan'daki Ambulanslar Çip Sistemiyle Takip Edilecek…

Ardahan İl Sağlık Müdürü Kemal Yılmaz, Ardahan ve İlçelerdeki Hastanelerde Hizmet Veren Ambulansların Çip Sistemiyle Her An Takip Edileceğini Söyledi.

Ardahan İl Sağlık Müdürü Kemal Yılmaz, Ardahan ve ilçelerdeki hastanelerde hizmet veren ambulansların çip sistemiyle her an takip edileceğini söyledi.

Ardahan İl Sağlık Müdürü Kemal Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde il ve ilçelerde faaliyet gösteren ‘112 Acil Yardım Servisi’nde hizmet veren ambulans araçlara uydudan takip ve kontrol sistemi olanağı sağlayan çip sistemi takılarak her an kontrol altında tutulacağını söyledi. Bu yöntemle aracın nerede, ne zaman bulunduğu tespit edilerek şoför hata payını aza indirilerek hizmette hızlılık kalitesi artırılacağını anlatan Yılmaz: "Bütün ilçelerimiz dahil tüm 112 acil yardım servisi Ardahan İl merkezinde bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin talimatı ile göreve çıkan ambulanslar takip sistemiyle olay yerine hızlı ve sorunsuz ulaşıp hastayı en yakın sağlık kuruluşuna sevkini sağlayacaktır. 112 acil ambulans servisinde aksaklıklara mahal vermemek için böyle bir uygulamaya geçtik. Kısa süre içerisinde bütün ambulanslara bu cihaz takılacaktır.” diye konuştu.

112 acil servis telefonlarını gereksiz yere meşgul eden kişilere karşıda yeni önlemler alındığını belirten Ardahan İl Sağlık Müdürü Kemal Yılmaz, “112 komuta kontrol merkezindeki ana santrale otomatik algılayıcı bir sistem taktırdık. Bu sistem, gereksiz 112 acil servisini arayan numaraları kayıt ettiği gibi ne konuşulduğunu da hafızaya alıyor. Eğer asılsız ihbar aynı telefondan 3 kez yapılmışsa, bir daha o numaraya arama izni otomatik olarak vermiyor. Böylelikle de asılsız ihbarları engellemiş olduk.”dedi.

(AT-İRT-Y)

03.02.2008 13:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title