Haberler

Ardahan'daki "Ağaç Kesme" Protestosu

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kapalı otopark nedeniyle Milli Egemenlik Parkı'ndaki bazı ağaçların sökülmesine ilişkin, "Buradaki ağaçların, fidanların asla kesilmesi ve zayi edilmesi söz konusu değildir.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kapalı otopark nedeniyle Milli Egemenlik Parkı'ndaki bazı ağaçların sökülmesine ilişkin, "Buradaki ağaçların, fidanların asla kesilmesi ve zayi edilmesi söz konusu değildir." dedi.

Başkan Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezindeki Milli Egemenlik Parkı yanında bulunan eski 23 Şubat İlköğretim Okulu ve eski belediye otelini yıktıklarını belirterek, bu alanlara kapalı otopark yapılacağını kaydetti.

Söz konusu alana yapılması planlanan kapalı otoparkı vatandaşlarla istişare sonucu kararlaştırdıklarını belirten Köksoy, şöyle konuştu:

"Çok ihtiyaç bulunmasına rağmen belediyeye ait yeni hizmet binasının burada yapılmasından vazgeçtik. Her geçen gün araç sayısının arttığı da düşünüldüğünde, bu bölgede otopark ihtiyacının zarureti açıktır. Buradaki ağaçların, fidanların asla kesilmesi ve zayi edilmesi söz konusu değildir. Bu ağaçlar hassas teknik yöntem ve gayretle sökülerek yeteri kadar ağacı bulunmayan devlet hastanemizin bahçesine dikilmiştir. Milli Egemenlik parkındaki ağaçların tek bir dalına zarar verilmesi düşünülemez."

Köksoy, ekim ayında bitirilmesi planlanan yeraltı otopark inşaatının tamamlanmasıyla birlikte otoparkın üstünde park alanına uyumlu peyzaj düzenlemesinin yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Köksoy Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title