Haberler

Ardahan'da Halepliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Ardahan'da Suriye'nin Halep kentindeki savaşta hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kıldı.

Ardahan'da Suriye'nin Halep kentindeki savaşta hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kıldı.

Merkez Cami'de cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, Halep'te öldürülenler için dua etti, gıyabi cenaze namazını kıldı.

Burada bir konuşma yapan Ardahan İnsani Yardım Hareketi Temsilcisi İsa Özdemir, Halep halkının desteklerini beklediğini söyledi.

Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini, bu nedenle bunu dünyaya duyurmak istediklerini belirten Özdemir, "Uluslararası kamuoyu bu duruma sessiz kalıyor. Özellikle de Halep, son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş, yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş ve milyonlarca insan yerinden edilmiştir. Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ve Memur- Sen dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlamaktadır." diye konuştu.

Vatandaşlara, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksey, Memur-sen Ardahan Temsilcisi Serkan Karataş, Eğitim Bir Sen Ardahan Şube Başkanı Erdinç Çakmak da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Ardahan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title