Haberler

Ardahan'da Bal Festivali Heyecanı

Ardahan'da bal festivali heyecanıARDAHAN - Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Ulusal Bal Festivali Çamlıçatak mesire alanında renkli görüntülerle başladı.

Ardahan'da bal festivali heyecanı

ARDAHAN - Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Ulusal Bal Festivali Çamlıçatak mesire alanında renkli görüntülerle başladı.

3 gün sürecek olan festivalde konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan coğrafyasında yaklaşık bin 600 çeşit bitki çeşitliliğinin olduğunu söyledi. Başkan Köksoy şöyle devam etti:

"Yaklaşık bin 600 çiçekli bitki çeşitliliğine sahip Ardahan coğrafyasında, Kafkas arısı gibi birçok arı bal üretmektedir. Bizim tahminimize göre 300 çiçekten alınan balın üreticinin tüketiciyle buluştuğu ve bu belge altında tüm ülkemize ve ülke dışına sunacağı balın önemli bir belgesidir. Buna sahip çıkmanın önemini vurgulamak istiyorum. Festivalimizde yerel değerlere, kültürlere, oyunlara ve ürünlere değer veriyoruz. Festivalimizi sizlere beraber yaşayacağız. Festival süresince eğlence olacak."

"Ardahan bu güne kadar almadığı yatırımları alıyor"

Ardahan'a yapılan yatırımlarından da bahseden Başkan Köksoy, "Ardahan bu güne kadar almadığı yatırımları alıyor. Bu güne kadar aldığı yatırım miktarı şuan 1 buçuk milyara yakındır. Bunun içerisinde tüneller, otoyollar, yüksek standartlı bölünmüş yollar, üniversite yatırımları, eğitim yatırımları, sağlık yatırımları da devam etmektedir. Tabi belediye olarak da bizde bu hizmet savaşının yerel cephesindeyiz. Bu şehrimizin tüm sektörlerinde tüm projelerinde sıfırdan ele aldığımız tapusuyla arazisi ve projesi ile ihale ve yapım süreciyle yaptığımız birçok hizmet hayata geçti. Hayvan pazarı gibi alt yapılarımız bunların örnekleridir. Ayrıca 16 milyonluk şehirlerarası otogar ve tır transfer merkezi projesinin de 50 dönüm yerini satın aldık. İnşallah temelini atıp şehrimize kazandırmanın derdini davasını yürütüyoruz" diye konuştu.

"Bu ay zaferlerin kazanıldığı ay"

Bu vatanı bizlere vatan eden tüm şehitleri de anan Başkan Köksoy, "Bu ay milletimizin zaferlerle dolu olduğu bir ay ve zaferlerin kazanıldığı bir aydır. Bizans'ın Anadolu'da zulüm ettiği adaletsizlikle hüküm ettiği bin yıl önce bin 71 yılında Sultan Alparslan ve mübarek ordusu 26 Ağustos'ta bugün Anadolu'yu fethetti. Bu vatanın bize vatan olmasını sağlayan tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz şehitleri ile 26 Ağustos Malazgirt savaşı şehitlerini rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ise konuşmasında bu tür festivallerin Ardahan'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirerek festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ardahan Belediyesinin organize ettiği festival kapsamında bal yarışması düzenlendi. Dereceye giren üreticilere plaket ve altın ödülü verildi.

Yöresel halk oyunları gösterisinin ardından festivale katılan protokol vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Festival etkinliklerine Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve çok sayıda davetli katıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ardahan Belediyesi Faruk Köksoy Emin Bilmez Genel Haberler

title