Haberler

Ardahan'da Arı Ölümleri…

Ardahan'da Arı Ölümlerinin Nedenlerinin Belirlenmesi İçin Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Bir Çalışma Başlatılacağı Bildirildi.

Ardahan'da arı ölümlerinin nedenlerinin belirlenmesi için Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından bir çalışma başlatılacağı bildirildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kemal Gültekin, "İlimizde arı ölümlerinin artış göstermesi nedeniyle ölüm sebeplerinin belirlenmesi için Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü kurumunda uzman bir heyet gelerek ilimizde arı ölümlerini incelemeye alacak. Arı ölümleriyle ilgili Ardahan bölgesinde arıcılık yapan arıcılarla birebir görüşülerek ölüm nedenlerinin şekli, süresi ve miktarı konusunda geniş bir bilgi toplanacak. Arıcılarla görüşmeler yapılarak bir anket doldurulacaktır. Uzman ekibin hazırlayacağı raporlar Tarım bakanlığı'na gönderilecektir." dedi.

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kemal Gültekin, 25 mayıs günü Ardahan İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda arı üreticileriyle arı ölümleri üzerine geniş kapsamlı bir toplantının gerçekleştirileceğini söyledi.

(AT-İRT-Y)

22.05.2007 17:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title