Haberler

Ardahan-Bbp Genel Başkanı Yalçın Topçu´Dan Baykal Yorumu

"böyle Bir Olayla Jübile Yapmasını Doğru Bulmuyorum"

"BÖYLE BİR OLAYLA JÜBİLE YAPMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, memleketi Ardahan'da Deniz Baykal'ın kaset skandalı ile CHP Genel Başkanlığından istifa etmesini değerlendirdi. Yalçın Topçu, "Baykal'ın siyasetine, devlet adamlığına bakıyorum ve böyle bir olayla jübile yapmasını da doğru bulmuyorum. Bir futbolcu olur, tuttuğunuz takımdan değildir. Sakatlanarak futbolu bırakmasına üzülürsünüz. 'Jübilesini yapsaydı' keşke dersiniz. İyi bir futbolcuydu, futbola bir şeyler katıyordu. Deniz Baykal siyasete bir şeyler katan ciddi bir siyaset adamıydı, onun böyle bırakması bizi üzdü" dedi.

"HANIMEFENDİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK BAŞBAKANA YAKIŞMIYOR"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Deniz Baykal'ın tecrübeli devlet ve siyaset adamı olduğunu anımsattı. Yalçın Topçu, "Siyasette önemli bir yere gelmiş insanlar bu tip siyasi ahlaka anlayışla bağdaşmayan komplolarla gitmesi doğru değil. Ben onun şahsi özel hayatı ile kritik yapacak durumda değilim. Böyle bir şeyi de doğru bulmam. Ben siyasetine, devlet adamlığına bakıyorum. Böyle bir olayla jübile yapmasını da doğru bulmuyorum. Bir futbolcu olur, tuttuğunuz takımdan değildir. Sakatlanarak futbolu bırakmasından üzülürsünüz. Jübilesini yapsaydı 'keşke' dersiniz. İyi bir futbolcuydu, futbola bir şeyler katıyordu. Deniz Baykal siyasete bir şeyler katan ciddi bir siyaset adamıydı. Onun böyle bırakması bizi üzdü. Kendisi ile rahmetli genel başkanımızın şahadetinden sonra çok özel bir hukukumuz oluştu. Bizim rahmetli genel başkanımızın şahadetinde gösterdiği duruş, ondan sonra bizimle alakalı bu sürecin takipteki iştişareleri, konuşmaları, destekleri, ayrı. Deniz Bey'in siyasete dönüp dönmeyeceği, kendisinin ve partisinin bileceği bir iş. Ben burada bir şey tavsiye ediyorum. Sayın başbakan bu hadisenin ilk olduğu gün ki duruşundan çok memnuniyet duydum. Talimat vermesi, komployu durdurması, afişe ettirmemesi ile alakalı talimatlarını çok doğru ve yerinde buldum. Sonradan ne olduysa bir anda iktidar ile muhalefetin ayranı kabardı. Hanımefendi üzerinden siyaset yapmak başbakana yakışmıyor. Kendisi de bu noktada mağdur olmuştu. Ben o zaman yine dedim ki muhalefetin bu tavrını kınıyorum" diye konuştu.

GÖR (Güvenlik, Özgürlük, Refah) projesi kapsamında idam cezasını geri getireceklerini anlatan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, idamın kalkmasının 1- 2 yaşında bir çoğun ırzına geçip, rapor alıp ülke dışına çıkan sapığın işine yaradığını ileri sürdü. Topçu, "İdamın kalkması büyük şehrin sokaklarında kızımızın karımızın arkasından gelip kafasına ateş eden hayvanların işine yarıyor. İdamı kaldırmak vatandaşın işine yaradı mı?Ben bu eşkıyanın, bu sapığın, terörün, bölücünün işine yarayan idamı geri getireceğim, bunları sehpanın üstüne Avrupa Birliğine inat çıkaracağım. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına bu iradeyi iade edin. Bakın bakalım bu idam nasıl geriye geliyor. Dağımız, ovamız, taşımız, toprağımız güvenli olmalı. Bu mevcut Avrupa Birliği ile sulandırılmış ceza kanunları ile olmaz. İdam kaldırılmış olamaz" dedi.

Öte yandan Muhsin Yazıoğlunun okuduğu 'Üşüdüm' şiirini okuyan yeğeni Zeynep Topçu amcası Genel Başkan Yalçın Topçu'nun ağlattı. .

Ardahan Halk Eğitim merkezinde düzenlenen programa Ardahan ve komşu illerden partililer katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title