Haberler

Arda Turan ve Volkan Demirel'den Açıklamalar

Milli Futbolcular Arda Turan ve Volkan Demirel, Düzenledikleri Basın Toplantısında Çek Cumhuriyet'i Karşılaşması İçin İddialı Konuştu.

Milli futbolcular Arda Turan ve Volkan Demirel, düzenledikleri basın toplantısında Çek Cumhuriyet'i karşılaşması için iddialı konuştu.

İsviçre maçının yıldızı olarak ilan edilen Ardan Turan, attığı golün önemli olması bakımından kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi. İsviçre maçına final maçı gibi çıktıklarını belirten Arda, "Attığım gol, bizim umutlarımızı son maça taşıdığı için çok mutluyum. Hayatımın en önemli gollerinden biriydi. Çek'leri de yendiğimiz takdirde attığım gölün benim için önemi daha büyük olacak" dedi. Bir gazetecinin, Türkiye'nin Çekleri tarih boyunca sadece 1 kez yenebildiğini hatırlatması üzerine konuşan Arda, "Tarih boyunca bu takım ve başındaki insanlar bir çok ilke imza attı. Biz de bazı ilkleri gerçekleştirebiliriz. Olur da Pazar günü penaltılara kalırsak, Volkan Abi'ye güvenimiz sonsuz" ifadelerini kullandı.

İsviçre maçında ilk yarıda kötü oynamadıklarını da belirten Arda Turan, "Maçın ilk 45 dakikasında da çok iyi oynadık. Ben maçın videolarını izlerken bunu gördüm. Ama teknik oyunculardan oluşan bir takım olduğumuz için yağmurdan biraz etkilendik. Biz sürekli final maçı oynuyoruz diyoruz. Her çıktığımız maça böyle çıkıyoruz. Alıştık artık. Bu bizim için 4. tur gibi düşünüyoruz" diye konuştu. Turnuvanın tadını çıkarttıklarını belirten genç yıldız, "Biz ne yaparsak yapalım Türk insanı için yapıyoruz. Burada 16 takım arasındayız. 'Gruptan nasıl çıkarız' diye düşünüp stres yaşamaktansa turnuvanın keyfini çıkartmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Arda Turan, bir gazetecinin "Çeklerin çok iyi oyuncuları var onları yenmeyi nasıl düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, "Çek cumhuriyeti iyi bir takım ama onları aşabilecek silahlarımız olduğunu düşünüyorum. Onlar disiplinliler ama biz de kazanmayı çok istiyoruz" diye yanıtladı. Kazandıkları takdirde çok yüksek miktarlarda pirim alacaklarıyla ilgili söylentileri de yanıtlayan Arda, "Ben 21 yaşındayım, 19 yaşında milli forma giydim ama şu ana kadar para için maç yapıldığını hiç görmedim. Kazanırsak ödül verme hakkı yöneticilerindir. Hiç bir arkadaşımız para için oynamaz. Bazen teknik direktörümüzün maaşını bile yazıyorlar. Bu insanlar bize kazanmayı öğrettiler. Bunları yazanlar ellerini vicdanlarına koysunlar" diye konuştu. Çek maçından önce Hırvatistan'ı düşünmenin yanlış olacağını da vurgulayan Arda Turan, "Her maça tek tek bakıyoruz. Çek maçını kazanmak için sahaya çıkacağız. Sonra Hırvatistan'ı düşüneceğiz" dedi.

Milli takımın başarılı kalecisi Volkan ise, İsviçre maçının kazanmanın tüm takıma moral olduğunu belirterek, Çek Cumhuriyeti ile oynayacakları maçı değerlendirdi. Volkan Demirel, "İsviçre maçında benim yaptığım kurtarışlar değil, takım olarak oynamak önemliydi. Bu galibiyeti aldığımız için çok mutluyuz. İnşallah Çek Cumhuriyeti maçını da alarak gruptan çıkacağız. Pazar günkü maçın penaltılara kalması halinde benim elimden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah penaltılara kalmadan maçı kazanırız. Bakıldığında iyi defans yapıyoruz ama bireysel hatalardan gol yiyoruz. Hava yağışlı olmasaydı İsviçre maçında belki de o golü de yemeyecektik. Benim, defans arkadaşlarımla anlaşmam önemli. Uzun boylu oyuncuların bizim defansımızı zorlayacağını pek sanmıyorum. Belki teknik oyuncular bizi zorlayabilir ama uzun boylular değil" dedi.

Portekiz karşısındaki 2-0'lık mağlubiyetten sonra herkesin "Türkler bu gruptan çıkamaz" dediğini hatırlatan Volkan, "Portekiz güçlü bir takımdı. Favori olarak gösterilen Almanya ve İtalya dahi Portekiz'in kendilerini zorlayacağını düşünüyorlardır. Biz turnuvaya geldiğimizde bu gruptan çıkmak için oynayacağız dedik. Kupayı kaldırırsak da kimse şaşırmasın. Bu imkansız değil" diye konuştu.

Başarılı kaleci, Çek Cumhuriyeti'nin uzun boylu forvetlerle sahaya çıkacak olmasının hatırlatılması üzerineyse, "Her takımın kendine ait bir yapısı var. Kimileri fizik gücü yüksek kimileri de teknik oyun oynuyor. Ama her şeyden önemlisi yüreğinizi ortaya koyacağınız bir oyundur. Biz yüreğimizi ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

(AC-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title