Haberler

Arda: Derbi, Şampiyonluk İçin Belirleyici Olur

Arda Turan, Fenerbahçe ile Kendi Sahalarında Yapacakları Derbinin Şampiyonluk İçin Belirleyici Bir Maç Olacağını Belirterek, ' Allah'ın İzniyle İyi Bir Skorla Ayrılacağımızı Düşünüyorum' Dedi.

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları derbinin bir ölüm kalım mücadelesi olmadığını, ancak şampiyonluk için belirleyici bir maç olacağını belirterek, "Güzel, keyifli ve heyecanlı bir maç olacak. Allah'ın izniyle iyi bir skorla ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Arda Turan, hafta sonu oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bir ölüm kalım mücadelesi olmadığını, ancak şampiyonluk için belirleyici bir maç olacağını kaydederek, "Sonuçta bir maç, evet bir derbi maçı ama ölüm kalım mücadelesi değil. Kendimizi çok fazla strese sokmamalıyız. Güzel, keyifli ve heyecanlı bir maç olacak. Bu maçın keyfini çıkartmak lazım. Ben kendime ve takım arkadaşlarıma güveniyorum. Allah'ın izniyle iyi bir skorla ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaray'ın şampiyonluk şansının yüzde kaç olduğu sorusuna ise Arda Turan, "Yüzde olarak değerlendirmiyorum, ben her maça tek tek bakıyorum. Önümüzde şimdi Fenerbahçe maçı var ve Fenerbahçe maçına konsantre olduk. Her şey kendi elimizde. Kazanırsak şampiyon oluruz, o yüzden bütün gücümüzle bunun için çalışacağız" cevabını verdi.

Arda Turan, derbi mücadelesi öncesi Galatasaray taraftarlarına da mesaj göndererek, "Taraftarımızdan hiç şüphem yok zaten. Fenerbahçe maçları her zaman Ali Sami Yen'de çok coşkulu geçmiştir. Onların bize desteği, galibiyet yolunda bizim en büyük itici gücümüz olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu Servet Çetin ise Fenerbahçe derbisiyle ilgili değerlendirmelerin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde başladığını belirterek, "Biz İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından galip ayrıldıktan sonra da bütün televizyonlarda bu maç konuşuluyor. Gerçekten çok önemli bir maç. Son yıllarda böyle bir derbi mücadelesini hiç kimse izlememiştir. Son üç haftaya girerken, iki takım aynı puanda ve birbirleriyle oynayacaklar. Ben ligin böylesine çekişmeli geçtiği bir sezon hatırlamıyorum" dedi.

Sahadan, o gün sinirlerine hakim, iyi konsantre olmuş ve daha sakin oynayan takımın galip ayrılacağını söyleyen Servet Çetin, "İnşallah, bu saydıklarımı biz gerçekleştiririz ve gerçekleştirmek de istiyoruz. Kazanmamamız için de hiç bir sebep yok, yeter ki kendimize güvenelim ve iyi bir şekilde mücadele edelim" diye konuştu.

Servet Çetin, Fenerbahçe derbisi için taraftara yönelik olarak ise şunları söyledi:

"Zor bir maç olacak. Bizler için olduğu kadar onlar için de stresli bir maç. Onlardan sinirlerine hakim olmalarını istiyorum. Bizi sadece desteklesinler. Maçın bitiş düdüğü çalana kadar bizi desteklesinler. Başka bir şey istemiyoruz. Geçmişte yaşanmış kötü bir olay vardı, o yüzden ceza almıştı takımımız. Bir daha öyle şeyler olmasın. Bizi sadece 90 dakika boyunca desteklesinler. Biz de Allah'ın izniyle o gün onları utandırmayacağız ve iyi bir netice ile ayrılmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

(KÇ-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title