Haberler

Araplarla 2 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi

Mersin'de Üç Yıl Önce Kurulan Türkiye Genelinde 200 Üyesi Bulanan Türk- Arap İşadamları Derneği'nin İlk Şubesi İki Ay Önce İzmir'de Faaliyete Başladı. 32 Kurucu Üyenin Yer Aldığı, Başkanlığını İse Atlas Dış Ticaret ve İnşaat Yatırımları Sanayi A.ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar'ın Yürüttüğü Dernek, İzmir ile Arap Dünyası Arasındaki Ticareti Geliştirmek İçin Çalışma Yürütecek.

Mersin'de üç yıl önce kurulan Türkiye genelinde 200 üyesi bulanan Türk- Arap İşadamları Derneği'nin ilk şubesi iki ay önce İzmir'de faaliyete başladı. 32 kurucu üyenin yer aldığı, başkanlığını ise Atlas Dış Ticaret ve İnşaat Yatırımları Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar'ın yürüttüğü dernek, İzmir ile Arap dünyası arasındaki ticareti geliştirmek için çalışma yürütecek. Dernek Başkanı Sabuhi Attar, İzmir'in Arap ükeleriyle 2 milyar dolarlık ticaret yapmasını hedefledikerini söyledi.

Türk- Arap Derneği'nin Mersin'den sonra ilk şubesinin İzmir, ardından da Gaziantep'te açıldığına dikkat çeken İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, İzmir'in önemli ve seçkin şirketlerinin derneğe üye olduğunu belirterek şöye dedi:

''Derneğin kuruluş hedefi Türk ve Arap işadamlarını bir araya getirerek proje yaratması, iş hacmi yaratması, dost olmasıdır. Yatırımcı getirmek, götürmek taraflar arasında sıcaklığı yaratıp, ekonomik bağlılığı yaratmak istiyoruz. Belli bir kapasitedeki söz sahibi şirketlerin ticaretini geliştirmeyi amaçlıyoruz. İzmir'i Arap ülkeleri tanımıyor. Yeterince ihracat gerçekleşmiyor. Bu büyük bir eksiklik. Arap işadamlarını buraya getireceğiz. İzmirli işadamlarına da yardımcı olarak Arap ülkelerine ihracatın artmasını sağlayacağız.''

'ARAP İŞADAMLARI İZMİR'İ KEŞFEDECEK'

Dernek olarak ilk çalışmalarının İzmir'i Arap işadamlarına tanıtmak olduğunu belirten Attar şöye devam etti:

''Önümüzdeki ay içinde Business Center şirketiyle birlikte 700 Türk ve Arap işadamının katılımıyla bir ekonomik kongre gerçekleştireceğiz. Bir yılda yatırım ve ihracat olarak 2 milyar dolarlık bir hacmi hedefliyoruz. Dernek olarak 22 Arap, 7 Türk ülkesi olmak üzere 29 ülkeyi kapsıyoruz. Önümüzdeki günlerde büyük Arap şirketlerinin inşaat, turizm, sanayi alanında yapacağı yatırımları açıklayacağız. Ünlü Arap işadamları derneğimiz aracılığıyla İzmir'i keşfedecek. İzmir'in çehresini değiştirmeyi hedefliyoruz. Kısa sürede büyük mesafe alacağımıza inanıyoruz.''

İzmir'deki firmaların Arap ülkelerine ihracat ve iş yapamadığı için derneğin kurulduğunu belirten Sabuhi Attar, ''Tek başına kimse çözüme kavuşamazdı. Birlik olarak dernek şubesini açtık. Projelerimiz çok güzel. İzmir'e gerçek güç katacağız. İhracatı beş katına çıkartmayı hedefliyoruz. Arap işadamlarının İstanbul olan tercihini İzmir'e çekeceğiz. Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik arap Emirlikleri'ne dernek olarak ziyarette bulunarak, İzmir'i tanıtacağız'' diye konuştu.

Cesur SERT/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title