Haberler

Arapgir ve Arguvan'ın Altyapı Sorunları Gideriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MASKİ), Arapgir ve Arguvan ilçelerinin altyapı sorunlarının giderilmesi için yatırımlarını sürdürdüğü bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MASKİ), Arapgir ve Arguvan ilçelerinin altyapı sorunlarının giderilmesi için yatırımlarını sürdürdüğü bildirildi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, Arapgir ilçe merkezinde içmesuyu ve kanalizasyon altyapı yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İlçenin diğer mahallelerinde de ihtiyaç doğrultusunda çalışmalar yapıldığını dile getiren Mumcu, "Bu kapsamda Konducak Mahallesi'ne 4 bin 500 metrelik kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında mahallemizin kanalizasyon altyapısı yenilenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Arguvan'da 7,8 milyon liralık yatırım tamamlandı

Öte yandan MASKİ Genel Müdürü Mumcu, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ı da ziyaret ederek, ilçede gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlarla ilgili istişarede bulundu.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Arguvan'a bugüne kadar önemli hizmetler yaptıklarını belirten Mumcu, şunları kaydetti:

"Arguvan genelinde yaklaşık 115 bin metrelik, 7,8 milyon maliyetinde altyapı yatırımını tamamladık. Tamamlanan altyapı kapsamında Arguvan ilçe merkezimizin yaklaşık 49 bin metrelik, 3,4 milyon lira maliyetinde içmesuyu altyapısını tamamladık. Yine ilçe genelinde muhtelif ihaleler başlığı altında gerçekleştirilen, kendi ekibimizin yaptığı içmesuyu ve kanalizasyon hatları inşasını gerçekleştirdik. Tarımsal sulama anlamında DAP kapsamında ilçe genelinde çalışmalarımız yapıldı. Arguvan ilçemizle ilgili özellikle merkez ilçemizi besleyen, kışın yeteri kadar yağmur ve kar alamayışımızla alakalı yer altı sularında ciddi bir çekilme söz konusu. Arguvanımızda su ve kanalizasyon hizmetleri anlamında inşallah bir iki düşüncemizle birlikte yer altı sularına daha çok ulaşabilirsek, suyun erişimi noktasında inşallah çözüm düşüncelerimiz var."

Kaynak: AA / Güncel

Arguvan Arapgir CEO Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title