Haberler

Arapça Yarışmaları Finali Madenciler İçin Hatim Duasıyla Başlayacak

Arapça Yarışmaları Türkiye Finali öncesinde öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip Liselerinde okunan hatimlerin ve Yasin-i Şeriflerin hatim duasını yapacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen, 5. Arapça Yarışmaları'nda büyük finali Eskişehir'de yapılacak. Arapça Yarışmaları Türkiye Finali öncesinde öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip Liselerinde okunan hatimlerin ve Yasin-i Şeriflerin duasını yapacaklar. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonundaki finaller Eskişehir İl Müftüsü ve Din görevlilerinin katılımıyla dualar edecek.

İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek Arapça Yarışmalarında büyük final heyecanı yaşanıyor. 9 bölgeye ayrılarak tüm illerde gerçekleşen 5. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finali için bölge yarışmalarda birinci olan okullar Eskişehir'e geldiler. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde Eskişehir ilinde yapılacak olan Türkiye finali iki gün sürecek.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 636 okul 11.852 öğrenci ile katıldı. Bilgi yarışması kategorisinde 559, şiirde 437, hitabet (metin canlandırma) yarışmasında 111 okulun yarıştığı elemelere büyük ilgi vardı. Arapça Hat / Kaligrafi dalının da yer aldığı yarışmalara 300'ü aşkın akademisyen ve ilim adamı jüri üyeliği yaptılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince düzenlenen ve Türkiye çapında 636 İmam Hatip Lisesinin katılımıyla gerçekleşen 5. Uluslararası Arapça Yarışmalarının 16-17 Mayıs 2014 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Finali Elemeleri ve Ödül Töreni programına halkımızı bekliyoruz. Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan olay bizi büyük bir üzüntüyle boğmuştur. Final öncesinde öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip Liselerinde okunan hatimlerin ve Yasin-i Şeriflerin duasını yapacaklar." dedi.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Tunus, Fas, Suud-i Arabistan, Filistin, Suriye, Irak'tan akademisyen, edebiyatçı ve fikir adamlarının katılacağı ödül töreninde yarışmaları birinci bitirenlere umre, ikincilere Ipad, üçüncülere ise iphone verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title