Haberler

Arap Parlamenterler Toplantısı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Gazze'de Yaşayan Filistinliler'in Büyük Sorunlar Yaşadığını ve İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararlarına Uymadığını Söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Gazze'de yaşayan Filistinliler'in büyük sorunlar yaşadığını ve İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarına uymadığını söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Parlamenterler Toplantısı'nda konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Musa, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistinliler'in sorunlarını çözmek konusunda yasal zorunluluğu olduğunu belirtti. Musa, "İsrail, işgal ettiği topraklarda yaşayanlara karşı yasal sorumluluk taşımalıdır. Bu, bir ülkeyi işgal eden her ülkeye düşen görevdir. BM Güvenlik Konseyi kararları başta olmak üzere bütün kanunları yok sayan İsrail, Filistin halkının haklarını korumuyor. Örneği bulunmayan

bir başı buyruklukla hareket eden İsrail'den hesap soran da olmuyor. Bu durumda da tek zararlı taraf Filistin halkı oluyor" dedi. İsrail'in Gazze'de yaşayanları 2 yıldan bu yana kuşatma altında tuttuğunu belirten Musa, "Gazzeliler'in elinde gıda, ilaç ve diğer ihtiyaç malzemeleri bulunmuyor. İsrail, Filistin halkını açlıkla karşı karşıya bırakıyor. Bu, tamamen insan haklarına aykırıdır. Bütün dünyanın gözü İsrail'in üstünde, ama hiç kimse ona karşı gelmiyor. Mübarek'in sınırları açmak konusundaki kararı çok

isabetli ve yerinde bir karardır. 2 yıldır kuşatma altında bulunan Filistin halkı, sınırların açılmasına ihtiyaç duyuyordu ve sınırları açmak Mısır'ın sorumluluğuydu" diye konuştu.

Filistin'deki Hamas ve El Fetih ayrışmasına da değinen Musa, "Filistinliler arasındaki bölünme öncelikli sorundur ve bir an önce çözümlenmelidir. Filistin'in 2 parçaya bölünmesi mümkün değildir" dedi.

Son olarak, Annapolis Toplantısı'ndan sonra İsrail ve Filistin ilişkilerinde elle tutulan hiçbir gelişme olmadığını kaydeden Amr Musa, İsrail'in yerleşim yeri açmayı sürdürdüğünü ve binlerce Filistinli'yi yerlerinden ettiğini sözlerine ekledi.

(HA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title