Haberler

Arap Konseyinden Fas ve Cezayir'e sükunet çağrısı

Güncelleme:

Tunus merkezli sivil toplum kuruluşu Arap Konseyi, Fas ve Cezayir'i sükunete, soğukkanlı olmaya ve iki komşu ülke arasındaki fitne ateşini söndürmeye çağırdı.

Tunus merkezli sivil toplum kuruluşu Arap Konseyi, Fas ve Cezayir'i sükunete, soğukkanlı olmaya ve iki komşu ülke arasındaki fitne ateşini söndürmeye çağırdı.

Başkanlığını eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsıf el-Merzuki'nin yürüttüğü Konsey, Fas ve Cezayir arasında son günlerde tırmanan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Arap Konseyi, iki ülkenin yönetimini sükunete, soğukkanlı olmaya ve savaş ateşini tutuşturma, bölgede istikrarı sabote etme ve nefreti artırma tehdidi taşıyan fitne ateşini söndürmeye çağırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Cezayir ve Fas arasında krizi daha da kötüleştirecek ve çatışmaya neden olabilecek adımlardan derin endişe duyulduğu aktarılan açıklamada, iki ülke halkının, milletvekillerinin, partiler ve örgütlerin bu anlaşmazlığı kontrol altına almak, düşmanlığın yayılmasını önlemek için çalışması gerektiği vurgulandı.

Cezayir, 3 vatandaşının öldüğü saldırıdan Fas'ı sorumlu tutuyor

Cezayir, ilişkilerinin on yıllardır gergin seyrettiği Fas ile 24 Ağustos'ta diplomatik temasını kesme kararı aldığını duyurmuştu. Cezayir'in Fas ile yaşadığı bu gerilim bölgedeki enerji hatlarına da yansımıştı.

Son olarak Cezayir Cumhurbaşkanlığından 3 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, "1 Ekim'de Cezayir vatandaşlarına ait ticari malların taşındığı kamyonlara hava saldırısı düzenlendiği" belirtilmiş ve 3 Cezayirlinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle Fas suçlanmıştı.

Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa Beytas ise dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fas bütün komşu ülkelerle iyi ilişkiler prensibine sıkı sıkıya bağlıdır." demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Cezayir Fas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title