Haberler

Arap Birliği'nden Bush'a Destek

ABD Başkanı George W. Bush'un Ortadoğu Barışının Sağlanması İçin Uluslararası Bir Konferans Düzenlenmesi Önerisine Arap Birliği'nden Destek Geldi.

ABD Başkanı George W. Bush'un Ortadoğu barışının sağlanması için uluslararası bir konferans düzenlenmesi önerisine Arap Birliği'nden destek geldi.

Arap Birliği Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Bush'un Ortadoğu barış konferansı önerisini değerlendiren Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap inisiyatifinin zaten barıştan yana olduğunu söyledi. Bush'un önerisinden Arap Birliği'nin barış için aktif uygulamalar içinde olmadığı anlamı çıkarılmamasını isteyen Musa, konferansın sonbahardan sonra olabileceğini belirtti. Musa, "Sayın Bush, bu konuda önemli bir adım attı ve bu adımı dillendirdi. Ortadoğu barışı konusunda uluslararası bir

konferansın düzenlenmesini biz de istiyoruz. Filistinliler'in de bizim de zamanımız bu konuda kısıtlı" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'a destek vermeye devam edip etmeyeceklerini sorması üzerine Musa, "Biz, tüm Filistin'e destek veriyoruz. Tüm gruplar, ulusal bir çizgide buluşmalı. Bu bağlamda Abbas'ı destekliyoruz" yanıtını verdi.

Musa, Gazze'deki durumunun düzeltilmesi adına ilişkilerin geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Gazze konusunda bir konsensüsün bulunmadığını kaydetti.

Öte yandan Bush'un önerdiği uluslararası barış konferansının bir benzerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 yıl önce Mısır'a yaptığı ziyarette önermiş ve konferansa Moskova'da ev sahipliği yapabileceklerini ifade etmişti.

(MKF-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title