Haberler

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın Beyrut'taki Temasları

Lübnan'daki Siyasi Kriz Nedeniyle Geçtiğimiz Pazar Günü Kahire'de Olağanüstü Toplanan Arap Dışişleri Bakanlarının Oy Birliği ile Kabul Ettiği Çözüm Planını Lübnanlı Taraflarla Müzakere Etmek İçin Beyrut'a Gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Birri ile Bir Araya Geldi.

Lübnan'daki siyasi kriz nedeniyle geçtiğimiz Pazar günü Kahire'de olağanüstü toplanan Arap Dışişleri Bakanlarının oy birliği ile kabul ettiği çözüm planını Lübnanlı taraflarla müzakere etmek için Beyrut'a gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Birri ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Musa, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden siyasi krizin 2 gün içinde aşılacağını ümit ettiğini söyleyerek, "Anlaşma sağlanana kadar Beyrut'ta kalacağım" dedi.

'Arap Girişimi' olarak adlandırılan çözüm planının gayet açık ve net olduğunu kaydeden Musa, kurulacak milli birlik hükümetindeki bakanlık dağılımı konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlamayı reddederken, iktidar ve muhalefet liderleriyle yapacağı görüşmelerde son derece net bir üslup benimseyeceğini ifade etti. "Plan gayet açık. Hiçbir açıklamaya, şerhe, sözlüğe ya da haritaya ihtiyaç yok. Yalnızca siyasi irade gerekli" diyen Musa, Suudi Arabistan ve Suriye arasında gerçekleşen görüşmelerin Lübnan

krizinin çözümüne olumlu bir şekilde yansıyacağını düşündüğünü söyledi. Bir gazetecinin, "Daha önce olduğu gibi bu kez de henüz kriz çözümlenmeden Beyrut'tan ayrılacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine Musa, taraflar arasında anlaşma sağlanmadan Kahire'ye dönmeyeceğini söyleyerek, "Lübnanlı liderlerin Arap çözüm planı ışığında 2 gün içinde uzlaşmaya varacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, bugün Beyrut'a gelişinin hemen akabinde düzenlediği basın toplantısında siyasi kriz sebebiyle Lübnan'ın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu, ancak bu tehlikenin tarafların anlaşmasıyla bertaraf edilebileceğini söylemişti.

(SA-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title