Haberler

Arap-Arami Birliği'nden ABD'nin Kararına Tepki

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, ABD yönetiminin almış olduğu Kudüs kararının sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı kaosa sürükleyecek bir maceraya hizmet ettiğini belirterek, karardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, ABD yönetiminin almış olduğu Kudüs kararının sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı kaosa sürükleyecek bir maceraya hizmet ettiğini belirterek, karardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. ABD yönetiminin almış olduğu Kudüs'ü İsrail devletinin başkenti olarak tanıma kararının politik saiklerle alındığını belirten Binbay, "Bu karar, BM kararlarına aykırı, meşru uygulanabilirliliği ve bağlayıcılığı olmayan politik bir karardır. Bu karar satır aralarında sokuşturulan Ortadoğu barışına hizmeti değil tam tersine şiddeti körükleyen ve sadece bölgeyi değil tüm dünyayı kaosa sürükleyecek bir maceraya hizmet etmektedir. Kudüs bir devletin veya bir etnisitenin başkenti olmasından çok üç semavi dinin (Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık) ortak inanç başkentidir. Dünya coğrafyasının büyük bir bölümüne yayılmış üç dinin ortak sembolü politik malzeme yapılmamalıdır. Böylesine önemli bir sembolün politik malzeme yapılması en hafif değimiyle kötü niyetlilik, kendini bilmez politik aymazlıktır" dedi.

"Karardan vazgeçilmeli"

Tarih boyunca binlerce yıldır politikacıların ve devletlerin ileri sürdüğü böylesi yanlış anlayışların sonucunda bu önemli birleştirici sembolün gerçek anlamda birleştirici rolünü oynamaktan çok ayrıştırıcı, düşman kamplara dönüştürücü bir rol oynayarak sorunu günümüze aynı anlayışla taşıdığını vurgulayan Binbay, şunları kaydetti:

"Böylesi önemli bir sembol politik hesaplara malzeme yapılarak insanları çatışmalara ve kaosa sürükleyecek bir argüman olarak değil, onları birleştiren bir sembol olarak değerlendirilmelidir. Hem Kudüs'ün sembolü olduğu üç dini (Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık), hem de o coğrafyada yaşayan üç etnisiteyi (Arap-Süryani ve İbrani) sembolik olarak temsil eden Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak politik saiklerle alınmış, dünyadaki politik yapılanmanın yüzde 90'ının karşı olduğu ve BM kararlarına aykırı bu kararın doğru olmadığını ve bir kaosa hizmet edeceğini belirterek ABD yönetiminin dünya nüfusunun yüzde 90'nın karşı olduğu bu kararından vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title