Haberler

Arakan'daki Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Memur-Sen ile Bitlis Medeniyet Platformu, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliama tepki gösterdi.

Memur-Sen ile Bitlis Medeniyet Platformu, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliama tepki gösterdi.

Kent merkezindeki eski Mutki Durağı'nda toplanan Memur-Sen ile Bitlis Medeniyet Platformu üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Medeniyet Platformu Dönem Başkanı Cabir Durak, Arakan'da yaşanan saldırıların şiddetli bir hal aldığını ve giderek bir soykırıma dönüştüğünü söyledi.

Ordu güçleri ve Budist rahiplerin öncülüğünde, şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda son 3 günde Arakan'ın çeşitli köylerinde binlerce Müslüman'ın katledildiğini belirten Durak, şunları kaydetti:

"Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüzbinlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiştir. Müslüman çocuklar sadece ilkokul eğitimi alma hakkına sahipler. Lise veya üniversite okumak istiyorlarsa, din değiştirip Budist olmaları istenmektedir. Ezan, Kur'an ve namaz yasak. Tecavüz, gasp, cami yıkımı ve her türlü hak ihlali dur durak bilmiyor. Kur'an-ı Kerim'in harflerinin burma harfleriyle değiştirilmesi zorunlu hale getirildi. Arakanlı Müslümanlar, uzun yıllardır çok yönlü ve derin ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutuluyor. Müslüman toplumun önderleri, alimleri ve ileri gelenleri katlediliyor. Oradaki kardeşlerimiz bu dayatmalara boyun eğmedikçe baskının, katliamları ve sürgünlerin dozu artırılıyor."

Medeniyet Platformu olarak bu katliama sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınadıklarını dile getiren Durak, Arakanlıların yanında olduklarını vurguladı.

Durak, "Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Myanmar Bitlis Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title