Haberler

Aragones Resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones ve ekibi ile 2 yıllık ön kontrat yaptı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, şu anda İspanya Milli Takımı'nın başında olan Aragones ile ön anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, "Aragones ekibi ile birlikte gelecektir. Bu ekip, antrenör, kondisyoner, izleme ve istatistik antrenörü ile kaleci antrenörü olmak üzere 4 kişiden oluşmaktadır. Nihai sözleşme ve diğer bürokratik işlemler Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sona ermesinin ardından yapılacaktır" denildi.

ARAGONES KİMDİR ? Asıl adı José Luis Aragonés Suárez Martínez olan Aragonez, 28 Temmuz 1938'de Madrid'de dünyaya geldi. Atletico Madrid formasıyla 1960'lı yılların sonunda ve 1970'li yılların başında mücadele eden ve forvet oyuncusu olan Aragones, Atletico formasını giydiği 1964-1974 yılları arasında 265 lig maçına çıkarken 123 gole imzasını attı. Atletico Madrid'le 4 lig şampiyonluğu yaşadı Avrupa Kupası'nda final oynadı ve Kıtalararası Kupa'yı kazandı. La Liga'da başta Real Betis olmak üzere Real madrid ve Getafe gibi kulüplerin de formasını giyen Aragones 11 kez ise İspanya Milli Takımı adına mücadele etti ve 3 gole imzasını attı.

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktör olarak futbol yaşantısını sürdüren Aragones, 1974 yılından itibaren ispanya Ligi'nin birçok köklü takımında teknik direktörlük yaptı. Bu takımlar arasında Atletico Madrid, Real Betis, Barcelona, Sevilla, Valencia, Real Mallorca gibi takımlar da vardı. 2004 yılında İspanya Milli Takımı'nın başına geçen Aragones, daha ilk yılında Fransız yıldız Thierry Henry hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başını belaya soktu ve UEFA tarafından ceza aldı. İspanya basını tarafından sıkça eleştirilen Aragones, İspanya Milli Takımı'yla 2006 Dünya Kupasında ilk tur grup maçlarının hepsini kazanmasına karşın ikinci turda Fransa'ya 3-1 yenilerek elenmişti.

Teknik direktör olarak en büyük başarılarını 1977'de yaşayan Aragones, bu yıl Atletico Madrid'i La Liga Şampiyonu yapmıştı. Aragones, 1976, 1985 ve 1992'de ise İspanya Kral Kupası'nı Atletico Madrid'e kazandırırken, Madrid ekibi 1974'te Kıtalararası Kupa'yı 1985'te ise İspanya Süper Kupası'nı kazanıyordu. Aragones Barcelona'nın başında ise 1988 yılında Kral Kupası'nı kazanmıştı.

(EE-EE-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title