Haberler

"Araçlarınıza antibakteriyel iç temizlik ve ozonlama yaptırın"

Dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı araçlarda hijyen bakımından alınması gereken önlemlere dikkat çeken Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu(TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Sıradan bir otomobilde bile 21 milyardan fazla bakteri bulunuyor.

Dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı araçlarda hijyen bakımından alınması gereken önlemlere dikkat çeken Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu(TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Sıradan bir otomobilde bile 21 milyardan fazla bakteri bulunuyor. Klordan 7 kat daha güçlü ozonla yapılan dezenfeksiyon işlemi ile araç içindeki tüm kötü kokulardan, virüslerden, mikroplardan kurtulmak mümkün" dedi.

Türkiye'de de ilk koronavirüs vakası görülürken, özellikle araç hijyeni hakkında Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Başkanı Serkan Bakırtaş uyarılarda bulundu. Bakteriler ve virüslerin yayılması için en elverişli ortamın toplu taşıma araçları olduğunu söyleyen Bakırtaş; belediyelerin toplu taşımalar için yaptıkları dezenfekte çalışmalarının dolmuşlar, ticari taksiler, okul ve personel servisleri ile özel otomobiller için de şart olduğunu vurguladı.

OZONLAMA TAVSİYE EDİYORUZ

Sıradan bir otomobilde bile 21 milyardan fazla bakteri bulunduğunu TOBFED Başkanı Serkan Bakırtaş, "Virüsler, mantarlar için en elverişli ortam araçların klima kanallarıdır. Özellikle ailece binilen otomobiller, öğrenci ve personel servisleri ve toplu taşıma araçlarında mutlaka koltuk ve tutma yerlerinin dezenfeksiyonu yanında klima temizliği de yapılmalıdır. Son zamanlarda klima kaynaklı hastalıkların ve ölümlerin arttığı bir gerçek. Toplu taşımalarda sadece tutma yerlerinin ve oturma bölümlerinin dezenfekte edilmesi tek başına yeterli değildir. Mutlaka klima temizliği ve tüm araç içinde ozonlama yapılmalıdır. Okul servislerinde bu işlemin periyodik olarak yapılması için kaç senedir mücadele ediyoruz. Klordan 7 kat daha güçlü ozonla yapılan dezenfeksiyon işlemi ile araç içindeki tüm kötü kokulardan, virüslerden, mikroplardan kurtulmak mümkün." dedi.

ESNAFA UYARI

Son günlerde özellikle maske, kolonya ve temizlik maddesi gibi ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına da dikkat çeken Bakırtaş, oto bakım esnafını uyardı.Bakırtaş şunları söyledi:  "Anti bakteriyel iç temizlik, ozonlama gibi işlemlerin fiyat ortalaması bellidir. Koronavirüs dolayısıyla insanların korkularını fırsat bilip yüksek fiyata bu işlemleri yapan esnaf olursa halkımız Ticaret Bakanlığına şikayette bulunsun. Bize de şikayette bulunsunlar. O işletmelerin cezalandırılmaları için elimizden ne geliyorsa yaparız."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Bakırtaş Koronavirüs Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title