Haberler

Aracıyla çarptığı bisikletçi Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan sanığa 4 yıl 5 ay hapis cezası

Güncelleme:

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında aracıyla bisikletçi Umut Gündüz'e çarparak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle yargılanan sanık Çağdaş Şenyüz, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında aracıyla bisikletçi Umut Gündüz'e çarparak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle yargılanan sanık Çağdaş Şenyüz, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Şenyüz ile hayatını kaybeden Gündüz'ün ailesi ve taraf avukatları ve bazı milletvekilleri katıldı.

Hakim, bir önceki celsede esasa ilişkin mütalaanın açıklandığını hatırlatarak taraflara söz verdi.

Gündüz ailesinin avukatı, sanığın indirim uygulanmaksızın ceza almasını talep etti. Avukat, sanığın alkolün verdiği güvenle hareket ettiğini ileri sürerek, tüm bisikletliler için tehlike arz ettiğini savundu.

Maktulün babası müşteki Menderes Gündüz de ikinci aracın Umut'un ölümüne sebep olmadığının tanık beyanlarına yansıdığını söyledi.

Sanığın olayın ardından ambulans çağırmayarak vatandaşlık görevini yerine getirmediğini belirten Gündüz, "Bunun adı kaza değil, cinayettir. Hızını dahi kesmeden çarpıp daha sonra evine gidip uyuyacak kadar vicdansız bir insandır. Belki çocuğumuz geri gelmeyecek ancak buradan çıkacak karar, tüm bisikletlilerin trafikte güven altına alınması için emsal olmalıdır." dedi.

Sanık avukatı da maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Kazanın gerçekleştiği yolun bisiklet kullanımına uygun olmadığını iddia eden sanık avukatı, şunları söyledi:

"Orada kaldırım yoktur. Ayrıca alkolün kazanın oluşumuna etkisinin olup olmadığının araştırılmasını talep ediyoruz. Müvekkilim pişmandır. Kendi babasını da 3 ay önce trafik kazasında kaybetmiştir. Olayın oluşu taksirle ölüme sebebiyet vermektir ancak üçüncü bir araç da kazaya karışmıştır. Bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyoruz. Beraat talep ediyoruz."

Sanık Şenyüz de pişman olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatının olay yerinde keşif yapılması talebini reddederek, sanığa "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Bu arada hakimin kararı okuduğu sırada Menderes Gündüz, mahkemeye yönelik, "Katilsiniz, kaleminizde kan var. Yargılanacaksınız." diye bağırdı.

Olayın geçmişi

Yenimahalle ilçesi Batıkent Çakırlar Caddesi'nde 15 Temmuz 2020'de bisikletçi Umut Gündüz'e antrenman sonrası evine dönerken Çağdaş Şenyüz yönetimindeki 06 ARN 29 plakalı araç çarpmıştı. Kazada Gündüz hayatını kaybetmiş, olayın ardından tutuklanan Şenyüz, 4 ay sonra tahliye edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şenyüz hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tragger Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title